Unde mergem, la Iaşi? Distracţii studenţeşti: o săptămână plină de evenimente, spectacole şi filme interesante

duminică, 17 martie 2024, 02:50
5 MIN
 Unde mergem, la Iaşi? Distracţii studenţeşti: o săptămână plină de evenimente, spectacole şi filme interesante

Spectacole şi filme:

 

Luni:

-Spectacolul AMADEUS de Peter Shaffer, regia Toma Enache.

CLAUDIU BLEONŢ în rolul lui Antonio Salieri, de la ora 19 la Ateneul Naţional din Iaşi, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Accesul se face pe bază de bilet care este în valoare de 50 de lei.

 

Marţi:

-Spectacolul „Oameni singuratici”, adaptare după Gerhart Hauptmann, autor distins cu Premiul Nobel pentru Literatură, organizat la Teatrul National “Vasile Alecsandri” Iasi, între orele 19-21.

-Ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” va activa tot actorul actorul Claudiu Bleonţ într-o întâlnire magică cu PARACLISERUL lui Marin Sorescu.

 

Joi:

-Festivalul Filmului Francez revine la Iaşi cu tema Vertiges – vertijul şi variaţiile sale în cinema. Între 21 şi 28 martie cinefilii din Iasi sunt aşteptaţi cu un program ce reuneşte cele mai noi filme franceze prezentate în festivalurile importante ale lumii. 21 martie 2024 sunteţi aşteptaţi la Institutul Francez, Bd. Carol I, nr. 26, sala Benjamin Fondane.

-Spectacol în AER LIBER timp de o oră şi 30 de minute: JOCUL DRAGOSTEI ŞI AL ÎNTÂMPLĂRII, începând de la ora 19:00 la Teatrul National “Vasile Alecsandri”

– O comedie de Ion Sapdaru- 21 martie 2024, ora 19.00 la Sala Unirii (Cinema Victoria)- „Omul cu cinci pisici”. Această poveste comică închipuită de Ion Sapdaru ne aduce într-un spaţiu scenic unde evenimentele se desfăşoară într-un realism magic fabulos, unde totul e posibil, chiar şi faptul că pisicile sunt binecuvântate să vorbească în graiul omenesc. Acest spectacol va avea loc de la ora 19:00 în Sala Unirii (Cinema Victoria). Acces pe bază de bilet: 35 lei.

 

Vineri:

-Premieră pe ţară, spectacol intitulat „Colivia”- o comedie de Georges Feydeau, la Teatrul National “Vasile Alecsandri”, în Sala Mare între orele 19:00 şi 21:15.

 

Unde îţi mai poţi petrece timpul liber:

 

Miercuri:

-BEERPONG & PARTY în UNDERGROUND, de la 21:00 până la miezul nopţii. Ai nevoie de încă un prieten pentru a forma o echipă şi de 35 de lei pentru a intra în joc. Dacă eşti îndemânatic, poţi câştiga seara de beerpong şi vei fi recompensat.

-Ansamblul Folcloric Studenţesc „Doina Carpaţilor” vă aşteaptă pe 20 martie, începând cu ora 18:30, în Sala Gaudeamus, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.

-În perioada 20 martie – 26 aprilie, de miercuri până duminică, din oră în oră în intervalul 10:00-17:00, elevii, însoţiţi de cadre didactice sau de părinţi, pot participa la tururile ghidate prin expoziţia de ştiinţă interactivă „Laboratorul curiozităţii”, deschisă în cadrul Palatului Culturii din Iaşi, în Sala Petru Caraman a Muzeului Etnografic al Moldovei, să descoperim împreună ştiinţa interactiv şi distractiv. Veţi putea descoperi o serie de experimente de fizică, de mecanică, de optică şi de acustică.

 

Joi:

-SESIUNEA DE NOAPTE la MASTER, IASI. Semestrul 2 abia a început, dar noi studenţii avem nevoie de pauze dese. Acces pe bază de bilet, începând de la 10 lei. La ora 22 se va da startul relaxării.

-Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcute o formaţie de post-rock din Bucureşti formată din 5 băieţi. Aceştia ajung din nou în Iaşi cu muzica lor cu riffuri şi drone, pe 21 martie în Underground, de la ora 20:00. Accesul general este de 50 RON.

-COMA, o formaţie rock românească înfiinţată în anul 1999, vine în inima oraşului, Legend Pub Iaşi cu un concert live de la ora 21:00

-Cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, este organizat primul eveniment din seria „Casa cu Arcade – Casa cu Poezie”. Acesta va începe, de la ora 16.00 la Casa Dosoftei, cu un moment muzical, urmat de lecturi publice susţinute de trei poete „Alecart”, Denisa GRĂDINARU, Andrada STRUGARU, Alina VIŢEL, care vor citi din propriile poezii. Va urma un recital poetic al invitatei speciale, scriitoarea Mariana CODRUŢ, întâlnirea încheindu-se cu un dialog pe tema poeziei.

 

Vineri:

-DJ AKIS ANDROPOULOS din Grecia va fi la butoanele unui party de excepţie în Fratelli, începând cu ora 22 şi până dimineaţă.

-Un mix eclectic şi electric de muzică contemporan-universală vă aşteaptă la Acaju începând cu ora 21:00, pentru doar 30 de lei.

 

Weekend-urile reprezintă momente de respiro pentru cei mai mulţi dintre noi. Aşadar, uite ce poţi face fie singur, fie cu oamenii dragi ţie pe data de 23 şi 24 martie:

 

23 martie:

-Concertul TOSH | BASARABIAN DIVE în Iaşi la MASTER CLUB. Primele 100 bilete costă 35 lei.

-Dimitri’s Bats este o trupă indie-pop care a cântat la numeroase festivaluri locale şi internaţionale, precum Summer Well, Electric Castle. Aceştia vor fi prezenţi la Helix Pub începând cu ora 20:00.

-Wanted revin, după o lungă perioadă, pe scenă. Concertul începe de la 8 seara la Rocknrolla Iasi

 

24 martie:

 

-Campionatul de Beerpong la Helix Pub. Ai nevoie de încă un prieten pentru a forma o echipă şi de 35 de lei pentru a intra în joc. Dacă eşti îndemânatic, poţi câştiga seara de beerpong şi vei fi recompensat.

-Jazzings, în Acaju. Deniss, Mark, Nikita şi Alex îşi propun să cânte standarde de jazz, piese binecunoscute, doar că în felul lor unic de la ora 19.

-Prezentare de carte despre „Evoluţia minţii. O istorie a creierului uman” de Joseph Jebelli. Întâlnirea va avea loc la Caferamica, începând cu ora 17.

-Maya şi Mascotele Zurli vin cu cel mai nou spectacol al Teatrului Zurli, Bucurie în farfurie – un spectacol care aduce pe scenă importanţa bucuriei la momentul mesei – ne învaţă cum să punem masa împreună şi cum să ne comportăm unii faţă de alţii, duminică, de la ora 11:00 dimineaţa, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi. 

Toate articolele din noua secţiune ZdI “Ziarul Studenţesc”, AICI

Despre noul proiect ZdI “Ziarul Studenţesc” citeşte AICI

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii