Unde vor mai împărţi bani consilierii judeţeni la final de 2019

marți, 17 decembrie 2019, 02:58
3 MIN
 Unde vor mai împărţi bani consilierii judeţeni la final de 2019

Modernizarea drumului de la Andrieşeni, o estimare în plus a restaurării clădirii Filarmonicii şi întărirea pazei de jur împrejurul Aeroportului sunt cele mai grele proiecte ca valoare.

Ultima şedinţă ordinară a CJ din 2019 nu se va mai ţine, ca în anii trecuţi, în somptuoasele săli ale Palatului Culturii, ci tot la Casa Pătrată. Semn de criză sau nu, consilierii judeţeni vor începe reuniunea lunară după ce vor asista la o scurtă serie de colinde.

Pe ordinea de zi se regăsesc aproape 40 de proiecte de hotărâre, inclusiv unul care a fost plasat la coadă, la secţiunea „Diverse“ – cel iniţiat de liderul grupului liberal din CJ după „mica revoluţie din octombrie“ a majorităţii PSD-ALDE-UNPR prin care opoziţiei i s-au luat toate funcţiile de conducere din comisiile de specialitate.

Aeroportul este prezent cu trei proiecte, niciunul însă legat de eventuale discuţii asupra unei eventuale concesionări a managementului regiei. Consilierii se vor pronunţa asupra modificării veniturilor şi cheltuielilor, dar şi în privinţa unei noi investiţii, de asigurare a protecţiei perimetrale, în valoare de 5,43 de milioane de lei fără TVA. Investiţia presupune construirea unui gard de plasă lung de 9,2 km, cu fundaţie din beton şi cornişă din sârmă ghimpată, echipat cu camere de luat vederi pe timp de noapte.

Ansamblul folcloric al judeţului „cucereşte“ mai mult spaţiu în fosta Casă a Agronomului, căreia, cu această ocazie, i se va da numele pe care îl poartă şi ansamblul, al maestrului Constantin Arvinte.

La Spitalul de Copii se va înfiinţa o linie de gardă la domiciliu în specialitatea chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă.

O veste bună este şi îngheţarea taxelor locale ce ţin de CJ.

Un segment de aproape 13 km din DJ 282C la Andrieşeni vor fi modernizaţi cu finanţare promisă de la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Valoarea estimată a lucrărilor este de 31,6 milioane de lei.

În domeniul sportului, preşedintele CJ urmează să fie împuternicit să demareze discuţii pentru înfiinţarea unui Centru de excelenţă în handbal pentru copii şi juniori.

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor a mai marcat un final de etapă. Este vorba de o măsură adiacentă, de fapt: închiderea depozitului neconform de deşeuri de la Hârlău, operaţiune care a costat 6,4 milioane de lei, se încheie cu trecerea terenului respectiv înapoi din administrarea CJ la Primăria locală.

Un alt proiect de hotărâre, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a indicatorilor economici de la viitorul şantier de reabilitare şi modernizare a clădirilor Filarmonicii, menţionează costuri cu două milioane de euro mai mari decât se estima anul trecut, la preluarea imobilelor pentru o perioadă de 22 de ani de la Episcopia Romano-Catolică. Valoarea totală de investiţie se ridică acum la 46,8 milioane de lei fără TVA, bani care vor fi alocaţi din fondurile proprii ale CJ.

Comentarii