UPDATE: Noi acuzații lansate de Paraschiv

miercuri, 10 martie 2021, 02:43
7 MIN
 UPDATE: Noi acuzații lansate de Paraschiv

Consiliul Director a respins cererea preşedintelui Ciprian Paraschiv de a intra în concediu fără plată.Paraschiv a cerut plecarea lui Adrian Ambrosie de la club.Când Paraschiv discuta cu antrenorul Costel Enache, CD bătea palma cu Nicolo Napoli. Florin Prunea: „Chirica şi Ambrosie au dat foc la casă şi nu ştiu cum să-l stingă!”.

UPDATE:  Oficialul ieșean a replicat pe facebook ultimelor acuzații ale lui Adrian Ambrosie. ”În încercarea disperată de a-și acoperi sabotajul la adresa Politehnicii și acțiunile cu iz penal, mărul otrăvit a vărsat un nou sac de minciuni în spațiul public. Aș putea combate fiecare nouă minciună lansată de lacomul ”patron” care a spoliat clubul, l-a târât în scandaluri și anchete legate de integritatea echipei. Dacă aș face asta, ar însemna să cobor la nivelul lui, să-l bag în seamă. Pentru mine, vorbesc actele!Un lucru e cert. Până nu va fi îndepărtat de la club, Poli nu va avea nicio șansă să fie așa cum își doresc suporterii ieșeni” a scris Ciprian Paraschiv pe contul său de facebook

 

Fotbalul, dacă poate fi catalogat aşa ceea ce joacă Poli Iaşi, a lăsat loc ieri, după prestaţia ruşinoasă de luni, de la Piteşti, unor noi episoade de lupte interne la clubul din Copou. Totul a început după ce Consiliul Director al clubului a respins cererea preşedintelui Ciprian Paraschiv de a intra în concediu fără plată. Reamintim, Paraschiv a recurs la acest gest după ce săptămâna trecută CD a luat mai multe decizii fără să-l consulte. Preşedintele a reacţionat dur pe facebook, unde a zis că la venirea la Poli a găsit un “pacient” în comă, cu multiple răni, din care curgea un puroi galben şi urât mirositor. „Am crezut că voi putea să îl vindec cu suflet mult, pasiune, apelând la tratamente cu pansamente şi antibiotice. M-am înşelat.Trebuia să apelez la tăiere în carne vie, cauterizare, chiar amputare! Săptămâna trecută a ieşit la iveală, dacă mai era nevoie, caracterul celor care au dus Politehnica la pământ, de unde am ridicat-o pentru o perioadă. Am salvat-o de la faliment, de la retrogradare şi, într-un an de mandat, am redus, în condiţii de pandemie, datoriile de la 1,8 milioane de euro la 1,1 milioane euro”. . Paraschiv a mai precizat că a fost lucrat subteran de cei cărora le-a tăiat sinecurile acordate de ei înşişi, şi că au luat decizii iresponsabile, „de care a râs toată ţara”: „L-au umilit pe Andrei Cristea, au rupt vestiarul prin publicarea salariilor jucătorilor. Au lovit în club, nu în mine. Astăzi, groparii Politehnicii nu mi-au acceptat cererea de intrare în concediu fără plată. Doresc, probabil, să mă aducă în barca celor care încasează bani fără să muncească. Refuz acest lucru”

Paraschiv face un apel public către primar şi consilierii locali pentru a se implica în rezolvarea de urgenţă a problemei clubului. „A venit momentul zero în fotbalul ieşean. «Patronii» care nu au adus un leu la Poli, ba, mai mult, au spoliat-o, trebuie să plece. Adrian Ambrosie şi domnul cu păr alb, care iese pe uşa din dos a fotbalului ieşean după ce s-a înhăitat cu mărul otrăvit al clubului şi au lansat în presă documente oficiale confidenţiale, ceea ce constituie caz penal, trebuie să-şi dea imediat demisiile din toate funcţiile pe care le deţin. În vârful clubului trebuie să ajungă reprezentanţii ieşenilor, cei care au susţinut cu adevărat clubul, financiar şi moral. Sunt dispus să plec de la club şi să îngroş astfel o listă cu nume care au fost lucrate şi îndepărtate din diferite roluri: Prunea, Neagoe, Teja, Cristea. Niciunul nu a fost bun. A fost bun Adrian Ambrosie, care a rămas mereu la butoane, în ciuda faptului că toţi suporterii îl contestă virulent.La Poli e nevoie de reformă totală!”, încheie Paraschiv mesajul său publicat pe facebook ,

Apoi, în vreme ce Paraschiv negocia cu antrenorul Costel Enache preluarea Politehnicii, CD bătea palma cu Nicolo Napoli. Italianul a anunţat ieri că azi sau mâine va veni la Poli, după ce s-a înţeles cu Adrian Ambrosie şi Leonid Antohi.

Spre seară, Ambrosie a replicat, tot pe facebook, într-o postare extrem de lungă în care spune, printre altele: „Îmi cer scuze (n.r. – sic!) suporterilor pentru că în iarna anului trecut, când urmau alegerile locale, am acceptat să fac un pas în lateral ca să vină un nou preşedinte executiv, care promitea să facă la echipă mai mult decât reuşisem eu, împreună cu Consiliul Director: egalarea celei mai bune performanţe fotbalistice a oraşului, locul VI în Liga I şi de a scoate bani din piatră seacă pentru a lua licenţa, fără a fi susţinuţi ca în anii fostului sau actualului preşedinte de către Consiliul Local Iaşi, ci din propriul management. Aşa am muncit fără să facem din asta subiecte de presă sau postări pe conturi personale din social media, aducând toţi membrii din CD bani de acasă, sau, de exemplu, în 2020, domnul Antohi girând cu apartamentul său un împrumut de 50.000 euro pentru obţinerea licenţei”. Ambrosie îl acuză pe Paraschiv că a făcut subiect de presă din obţinerea licenţei, la care nu a avut o mare contribuţie. „De la început am crezut că experienţa de la Federaţie a celui care s-a supranumit «Top 3 manager» din România va fi mai utilă în aducerea sponsorilor, în promovarea jucătorilor din propria Academie (…), în relaţia cu presa, cu autorităţile locale, pentru a construi un nou stadion şi nu în ultimul rând în relaţia cu celelalte cluburi şi instituţii implicate în fotbalul românesc.Dar, rând pe rând, toate acestea s-au dovedit a fi promisiuni electorale din partea celui ce urma să ducă echipa în cea mai întunecată zonă a existenţei ei din ultimii ani, pe ultimul loc în Liga 1”.

Ambrosie îi reproşează lui Paraschiv că nu a adus 200 000 de euro de la un sponsor, aşa cum anunţase, că înlocuirea lui Mircea Rednic a fost făcută fără ca Leonid Antohi să fie informat, că relaţia cu LPF şi Universitatea Craiova este foarte proastă din cauza lui, că la Academie s-a lucrat prost, că au fost suspendaţi doi dintre cei mai promiţători juniori, că au fost aduşi prea mulţi străini la echipă, că a minţit în legătură cu salariul pe care îl avea la FRF. Ambrosie mai spune: „Domnul Top 3 Minciunică a ales cea mai laşă cale – fuga de asumarea responsabilităţii – cerând trei luni de concediu fără plată, din nou ca să atragă atenţia asupra lui, ce sacrificiu face el! Să dea vina pe alţii la final. Să revină triumfător. Dacă eşti bărbat asumă-ţi responsabilitatea până la final campionatului sau ieşi de tot, nu sta agăţat ca păduchele de păr!”

În acest timp, paginile de socializare s-au umplut de comentarii pe această temă, suporterii fiind împărţiţi. Unii îl critică pe Paraschiv, alţii îi cer lui Ambrosie să plece.

Cel care l-a adus la Iaşi pe Napoli, Florin Prunea, care era preşedinte în 2016, a concluzionat după evenimentele de la Poli de ieri: „La Nicolo am reunţat după ce m-am consultat cu primarul Chirica. A fost o decizie bună. A venit Neagoe, a luat echipa de la retrogradare şi a câştigat play-out-ul. Acum, Chirica şi Ambrosie au dat foc la casă şi nu ştiu cum să-l stingă!”, spune Prunea

 

Poli-catalog

 

Brănescu (3) – două intervenţii importante, nu avea ce să facă la goluri.

Onea (2) – de nerecunoscut de câteva etape.

Frăsinescu (1) – una dintre cele mai slabe evoluţii de când joacă la Iaşi.

Baxevanos (1) – în ton cu colegul din centrul defensivei.

Buşu (2) – pe linia lui obişnuită.

R. Popa (2) – modest.

Gaitan (1) – aerian.

A. Stan a jucat zece minute.

Flores (1) – absent nemotivat.

Calcan (2,5) – i-a pasat lui Djuranovic la gol.

Djuranovic (3) – a înscris, cu o execuţie chinuită.

Vanzo (1) – nimic.

De Iriondo (2) – în subsol.

Acosta (1) – nicio legătură cu fotbalul.

Vega (2) – a iniţiat golul.

Fr. Cristea a intrat în minutul 78.

Comentarii