Urmărire cu 30 de focuri de armă, pe străzile Iaşului. Ca în filmele de la Hollywood

luni, 07 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 Urmărire cu 30 de focuri de armă, pe străzile Iaşului. Ca în filmele de la Hollywood

Deşi părea incoerent, nu era băut, iar permisul era valid.

 

Noapte de pomină pentru ieşenii care locuiesc în câteva cartiere din centrul oraşului. În jurul orei 3, în noaptea de sâmbătă spre duminică, locuitorii din Nicolina, Podu Roş, CUG şi Mircea cel Bătrân au putut auzi zeci de focuri de armă.

Aceştia au “aglomerat” reţelele de socializare şi abia spre dimineaţă s-a lămurit situaţia. Poliţiştii au “alergat” după un şofer care nu a dorit să oprească la semnalele poliţiştilor, iar ca să îl prindă, au tras mai multe focuri de armă către autoturismul acestuia.

Cursa nebună prin oraş a început pe bulevardul Chimiei, unde o patrulă de poliţie de la Secţia 4 Tătăraşi a oprit lângă un autoturism Volkswagen Polo, care era staţionat, cu motorul pornit şi luminile de avarie în funcţiune.

Poliţiştii l-au luat la întrebări şi au observat că şoferul este incoerent. În momentul în care oamenii legii au mers la maşina acestuia pentru a face un test cu aparatul Drager, şoferul a călcat pedala de acceleraţie.

În timpul urmăririi, poliţiştii au cerut întăriri, iar un echipaj de la o altă secţie de poliţie i-a blocat calea, la un moment dat, însă şoferul fugar a izbit autospeciala şi a reuşit să scape.

Poliţistul din autospecială a fost rănit uşor, iar atunci, celelalte patrule au decis să folosească armamentul din dotare. În acest sens, poliţiştii au tras peste 30 de focuri de armă, un glonţ rănindu-l pe fugar în umărul stâng.

Acesta s-a oprit până la urmă într-un stâlp aflat pe strada Cerna, din cartierul Mircea cel Bătrân. În urma testului a reieşit că Ionel Bogdan Sitaru, 33 de ani, nu se afla sub influenţa alcoolului, iar permisul de conducere era valid. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal, iar poliţiştii aşteaptă rezultatele de urină şi sânge pentru a se lămuri dacă şoferul era drogat.

Comentarii