Va avea sau nu Iaşul un ministru plin? Noi am miza pe cel gol

marți, 23 noiembrie 2021, 02:50
3 MIN
 Va avea sau nu Iaşul un ministru plin? Noi am miza pe cel gol

Ştiţi ce ne-a trecut prin cap în acest uichend, după ce am văzut că dipotatul ieşean Muraru de la liberali a fost şi el una din cele două propuneri pentru Educaţie, alături de Cîmpeanu? 

Păi, cum Cîmpeanu are negociat un mandat întreg de menistru aicea, pe motiv că aşa a fost târgul la trădarea Vioricăi şi a PSD în favoarea liberalilor, este clar că propunerea cu Muraru are alt schepsis. Care schepsis nouă cel puţin ne aminteşte de vremurile când baron politic pe Iaşi era sinatorul Solcanu, de la partidoi, şi care avea o modalitate tare interesantă de a anunţa şi unge oameni în funcţii.

De-un par egzamplu, îi spunea lui Cutărelu – „Băbăete, uite care e treaba: vezi că te anunţ ca fiind viitorul şef la Dregătoria X. Dar să stai calm, că doar te anunţ, ca să se mai vânture numele tău, căci altul va fi alesul. Tu doar să zici ‚Trăiţ’ şefu’, că per total eşti şi tu câştigat, că mai aude lumea de tine, şi poate peste patru ani, cine ştie, ţi-o veni şi ţie rândul”. lar Cutărelu, prompt: „Săru-mâna, şefu’, mare maestru, mulţumesc!” Ei, aţi înţeles acuma care-i sfârâiala cu dipotatul ieşean Muraru anunţat pentru Educaţie? Cam pe aici pe undeva…

PS: Prin anumite cotloane mai pesediste ale peneleului se şuşoteşte că Iaşul ar putea avea totuşi un ministru. Dar nu pentru că e el Iaşi, ci pentru că unii cu dosare deasupra capului, din ambele partide ale noii coaliţii useliste, văd în madam Scântei un personagiu cu care, la fel ca şi cu Todorel, se pot negocia multe dacă îl vor pune la Justiţie. Aşa că stăm pe fază.

O poveste cu Solcanu şi Mobre, pentru eternitate

Apropo de Solcanu şi numirile lui, haideţi că ne-am mai amintit una faină. Cică odată, când taman ce începuse să se facă guvernul, Solcanu a venit la Iaşi şi cică i-a spus fostului dipotat Mobre, dacă vă mai amintiţi de el, că-l susţine pentru funcţia de menistru de Externe.

Urmau alegeri, foame de bani, afacerile lui Mobre duduiau, ştiţi voi… Ei bine, zice-se că Mobre şi acuma, după atâţia ani, tot mai crede că a fost la mustaţă să devină şef al diplomaţiei româneşti, băi nene băăi!

Hal de discurs politic

Că tot veni vorba de negocieri, iată cam pe unde a decăzut politichia românească! Cică la şedinţa de ieri a PSD, madam Olguţa, ditamai premarele din Bănie, alături de alţi baroni din partid, a ţinut să-l laude pe Ciolacu pentru negocierile cu PNL. ”Jos pălăria pentru modul în care aţi negociat! Chiar jos pălăria! Cum zicea cineva: le-a luat Marcel şi banii de pe piept”, a spus Olguţa. Mno, mai zi ceva!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii