Va fi dărâmată o clădire la Aeroport: fostul sediu al Aviaţiei Utilitare

luni, 22 noiembrie 2021, 02:57
1 MIN
 Va fi dărâmată o clădire la Aeroport: fostul sediu al Aviaţiei Utilitare

Aici ar urma să fie construit Terminalul 4.

Fostul sediu al Aviaţiei Utilitare, societate intrată în faliment cu zece ani în urmă, va fi demolat. Consilierii judeţeni urmează să aprobe în şedinţa de săptămâna aceasta alocarea unui milion de lei pentru această operaţiune. De fapt, cele exact 1.022 de mii de lei se vor constitui credit de angajament, banii nefiind incluşi în bugetul CJ al acestui an.

„Deoarece procedura de achiziţie publică pentru servicii de proiectare nu poate fi demarată, iar data estimată pentru atribuirea contractului este a doua jumătate a lunii ianuarie 2022, urmând procedura de achiziţie publică, atribuirea contractului şi apoi execuţia lucrărilor de demolare, acestea se vor finaliza la sfârşitul anului 2022”, se arată în proiectul supus votului.

Desfiinţarea construcţiei este necesară întrucât în loc urmează să fie construit un terminal de pasageri. Situată în continuarea T3, amprenta la sol a acestei construcţii cu trei niveluri va fi de 10 mii de metri pătraţi, suprapunându-se cu sediul Aviaţiei Utilitare.

Comentarii