Vai, vai, cât de penibil… Ruşine mare, domn reftor!

marți, 21 decembrie 2021, 02:50
3 MIN
 Vai, vai, cât de penibil… Ruşine mare, domn reftor!

Băi fraţilor, oare cu ce-am greşit noi, ieşenii, de-am ajuns să râdă toată ţara de noi din cauza personagiilor paralele pe care le tot trimitem periodic să ne reprezinte la Bucureşti? 

Ultimul pe listă, dom’ Todorel, reftorul, de care, pe lângă revolta ce-o simţi auzindu-l ce spune, se face şi o băşcălie de toată jena pentru un dfitamai şeful celei mai vechi vniversităţi din ţară. Da, la declaraţiile alea recente ne referim, în care, după doi ani de la evenimente, ne spune acuma că, de fapt, nu el a semnat acea scrisoare în care Codruta Kovesi era atacată în prestigioasa Financial Times, contra cost, în articol publicitar semnat de el, ca menistru, şi plătit cu 40.000 de euro. Vai, ce personaj jenant…

Păi cum să spui tu asta acuma, băi nene, după doi ani? Dar atunci dimineaţa, când te-au informat conţilierii că a apărut un articol semnat în fals de tine, care a fost reacţia ta, ca ditamai menistrul, şi nu la orice, ci la Justiţiune, şi nu precum vreun terchea berchea de Nicolicea, ci şi în calitate de reftor ales al celeri mai vechi vniversităţi din ţară? Una peste alta, parcă ni s-a părut mereu olecuţă de exagerare în acea poreclă de Slugărel. Dar acuma, mai nou, judecaţi şi voi cam ce statut politic avea dom’ Todorel în guvernul penalilor Dragnea-Tăriceanu. Ruşine, musiu, maare ruşine, mare-mare! Pfuii…

Ce are şmenul imobiliar cu morţii revoluţiei de la Iaşi? Iote că are! Ne spune domn premare

Dragilor, poate nu aţi apucat să cetiţi, din plictiseală, până la ultima frază comunicatul acela lung şi lemnos al premarelui Mihăiţă, dat spre înştiinţare publică la sfârşitul săptămânii trecute, în prag de uichend, imediat după ce s-a aflat despre cum s-ar pregăti o împroprietărire a unchiului lui, dom’ Vasile, cu o importantă suprafaţă de teren într-o zonă de la marginea Iaşului, zonă în plină dezvoltare. Totul pe motiv că e fost revoluţionar, şi asta în condiţiile în care alţi revoluţionari stau şi aşteaptă de ani buni ceva de la Premărie.

Aşadar, cetiţi acest final apoteotic de comunicat, stimaţi telespectatori: „Condamn vehement aceste atacuri ale aşa-zisei prese democratice care nu contribuie la apărarea statului de drept, ci la slăbirea lui, prin manipularea cetăţenilor mai puţin informaţi. În acest fel, se aruncă o nouă pată asupra democraţiei româneşti, asupra frumoaselor idealuri pentru care s-a murit la Revoluţia din decembrie 1989!” Aşadar, nu mai întinaţi, dom’le, nobilele idealuri, că nu de-aia am murit noi în ’89, da?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii