Vama Tehnopolis se va muta în incinta Fortus. Se caută o soluţie mai bună pe termen lung

Dacă în 2015, când s-a mutat aici de pe bd Nicolae Iorga, în Vama Iaşi erau operate 50-60 de vehicule pe zi, acum numărul acestora trece de 200.

joi, 24 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Vama Tehnopolis se va muta în incinta Fortus. Se caută o soluţie mai bună pe termen lung

Întâlnire de lucru ieri menită să rezolve problema aglomeraţiei de la punctul de vămuire din incinta Tehnopolis (capăt CUG), care a avut loc la Prefectură. La aceasta au participat primarul Mihai Chirica, prefectul Marian Grigoraş şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, ai Inspectoratului de Poliţie şi Poliţiei Locale Iaşi. 

Astfel, dacă în anul 2015, când punctul de tranzit a fost mutat de pe bd. Nicolae Iorga la Tehnopolis, acesta opera 50 – 60 de autovehicule pe zi, în prezent operează 200 – 220 de autovehicule pe zi.

„Evident, această creştere a traficului creează aglomeraţie într-o zonă oricum intens tranzitată, generează probleme de mediu şi ridică dificultăţi operatorilor vamali şi transportatorilor. De aceea, am decis ca, în primă instanţă, punctul vamal să fie mutat în incinta Fortus, într-unul din imobilele din proprietatea municipalităţii. Ca şi până acum, noi vom sprijini logistic acest demers, iar Direcţia Regională Vamală îşi va organiza activitatea în noile condiţii”, a declarat primarul Chirica. Participanţii la discuţii au căutat şi soluţii pe termen lung.

„Împreună cu Direcţia Regională Vamală şi cu celelalte instituţii implicate, vom face demersuri comune pe lângă Ministerul Transporturilor pentru ca proiectul viitoarei autostrăzi să prevadă construirea, într-un nod al autostrăzii din afara municipiului, a unui punct de tranzit permanent. Este de aşteptat ca transportul rutier de mărfuri să crească în următorii ani”, au mai explicat cei prezenţi.

Comentarii