Veselie pe câmpie: all-inclusive de şes!

vineri, 10 august 2018, 07:45
3 MIN

* E august şi e cald, iar staţiunile sunt aglomerate; din fericire, încă există şi locuri de petrecere mai puţin cunoscute, adevărate oaze de relaxare; tocmai am descoperit un nou asemenea colţişor de natură, numit de proprietar "Ca la mama acasă"…

– Pardon, e "La mamaia acasă". Am pornit cu casa de la mamaia şi m-am extins.

– Ce fel de turism practicaţi? Agroturism în plin câmp? Nu văd nici măcar un deal!

– La mare şi la munte merg toţi şi ştiu cum arată; eu aduc ceva inedit, mai mult decât totul inclus. Ofer nu doar ce-şi doreşte turistul, ci şi ce nu-şi doreşte.

– Cine asigură transportul până aici, în staţiune?

– Este haltă, e şi staţie de autobuz, iar noi oferim tuturor un bilet dus până aici.

– De ce nu şi bilet de întoarcere?

– E democraţie, nu pot sili turistul să plece când vreau eu! Dacă unii vor să rămână? Plus că, dacă omul plăteşte şi întoarcerea şi păţeşte ceva, nu iese în pierdere?

– Dar ce pot păţi turiştii aici, la dumneavoastră?

– Pot păţi orice, oriunde! N-aţi văzut câte atentate teroriste au fost în ultimii ani pe la turci sau tunisieni? Aici sigur nu vin terorişti arabi, plus că oferim mai multe decât au de exemplu, turcii sau tunisienii.

– Care mai multe, despre ce anume vorbiţi?

– Oferim turiştilor carne de porc, cum nu găseşti la musulmani. Am cumpărat zeci de porci, zilele trecute, de la un combinat, că ăia oricum voiau să-i arunce, pe motiv de ciumă, de pestă. Da' nu se ia la om!

– Practic, ce fel de staţiune e asta?

– Muntele şi marea sunt la egală distanţă pe hartă, cam o talpă, iar câmpia constituie una dintre cele mai importante forme de relief ale patriei. Galbenul de pe drapel vine de la holdele câmpiei, nu de la plajele din Mamaia!

– Dar la Mamaia turiştii fac baie şi se bronzează, se distrează, nu? Aici ce fac?

– Avem gârlă: cine face baie în ea iese gata bronzat, cred că apa are proprietăţi, de la ce varsă toţi în ea.

– Văd că oferiţi regim all-inclusive, că turiştii pot bea şi mânca oricât. Este rentabil?

– N-am făcut studiu de piaţă, dar cred că da, că dintre toţi turiştii care au fost, doar doi au reuşit să ia câte o înghiţitură. Cică starea lor este stabilă… Pe partea cu băutul, nu erau obişnuiţi cu produsele locale, primul gât i-a lovit în cap, au dormit tot sejurul.

– Aveţi mâncare foarte condimentată, ca aia indiană, şi a fost prea iute pentru ei, nu?

– Aici se pun condimente, mai ales usturoi şi ardei iute, doar când mâncarea stă prea mult afară, în căldură, anume ca să se mai ducă mirosul, că şi frigiderul e stricat.

Comentarii