VIDEO: A sosit tot spitalul mobil la Lețcani, cu o întârziere de două luni

duminică, 26 iulie 2020, 08:58
2 MIN

În decursul ultimei săptămâni, au sosit toate modulele (containerele) spitalului mobil și echipamentul medical din dotare. 

Șeful CJ Maricel Popa va ține o conferință de presă cu acest prilej, fiind însoțit de Carmen Dorobăț, manager Infecțioase, și de Alina Popa, directorul asociației Euronest, prin care s-a făcut tranzacția în aprilie. 

Spitalul trebuia să fi intrat în funcțiune pe 27 mai, dar șeful CJ a invocat o sumedenie de probleme, de la carantina instituită în Turcia până la lipsa sprijinului din partea autorităților române, ba chiar și o ingerință cu iz penal pe parcursul derulării contractului, pentru a justifica întârzierea amplasării celor aproape 100 de module. 

Operațiunile de punere în funcțiune a spitalului de campanie se desfășoară acum sub coordonarea a patru specialiști trimiși la Iași de firma furnizoare din Turcia.

Echipamentul medical umple clădirea TransAgropolis.

Președintele CJ amintește că specialiștii turci sunt așteptați în continuare să ajungă la Iași, după ce vor primi vizele. Așteptarea este dublată de formalitățile prelungite de vămuire a încărcăturii celor peste 20 de tiruri care așteaptă în soare în jurul TransAgropolis.

Maricel Popa a adăugat că solicitarea de avizare a funcționării spitalului mobil ca secție a Spitalului de Boli Infecțioase Iași datează de acum trei luni, dar că  nu există până acum un răspuns din partea Direcției de Sănătate Publică Iași.

Printre componentele ajunse la TransAgropolis se află modulele de Terapie Intensivă, 4 stații de oxigen, bloc de alimente, două computere tomograf dintre care unul mobil etc.

Comentarii