VIDEO-Câteva zeci de persoane au protestat în faţa Mitropoliei faţă de restricţiile impuse de autorităţi

sâmbătă, 10 octombrie 2020, 17:20
2 MIN
 VIDEO-Câteva zeci de persoane au protestat în faţa Mitropoliei faţă de restricţiile impuse de autorităţi

Câte zeci de persoane s-au adunat sambata dupa amiaza în faţă la Mitropolie şi protestează împotriva restricţiillor impuse de autorităţi la pelerinajul Sfintei Parascheva. Protestul a fost organizat pe reţele de socializare. 

„Mergem la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, OCROTITOAREA noastră! Nu avem voie în curtea bisericii? Nu-i nimic! Ne rugăm în drum, în faţa Mitropoliei, pe bulevard! Iar Sfânta Cuvioasă se va bucura mult să ne ştie aproape de ea la rugăciune. Paşii ne vor fi număraţi iar sacrificiul în vremuri atât de grele ne va fi răsplătit cu siguranţă!!! Să avem nădejde în puterea rugăciunii Sfintei în faţa lui Dumnezeu şi cu credinţă să ne prezentăm în Iaşi şi să o rugăm să ne primească rugăciunile şi cererile, chiar dacă nu ne putem apropia de Sfintele Moaşte. Doamne ajută!”, conform datelor postate. Postarea a fost realizată de către Mihaela Mănuleac.

Vineri s-au adunat în faţa bisericii mult mai mulţi protestatari. Reprezentanţii Mitropoliei au avut o reacţie faţă de aceste manifestaţii. “Mitropolia nu are nici o legătură cu manifestarea spontană de aseară (vineri seară – n.r.) şi nu are nici o implicare în organizarea unor astfel de acţiuni. Asta nu înseamnă că nu înţelegem durerea celor ce sunt supăraţi că li se interzice în mod discriminatoriu intrarea în curtea Catedralei doar pentru că nu au buletin de Iaşi. Dacă vor veni îi rugăm să fie paşnici, să se roage şi să respecte reguli precum distanţa fizică sau purtatul măştilor“, a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al MMB.

La protestul de sâmbătă, oamenii din faţa Mitropoliei nu purtau măşti şi nici nu respectau distanţarea socială aşa cum a recomandat şi chiar a rugat preotul Constantin Sturzu.

Comentarii