VIDEO: Chirica nu dă înapoi în scandalul evacuării PSD din sediul central

miercuri, 02 mai 2018, 01:59
2 MIN
 VIDEO: Chirica nu dă înapoi în scandalul evacuării PSD din sediul central

În această declaraţie, primarul vorbeşte despre şeful Consiliului Judeţean şi şef al PSD Iaşi numindu-l „consilierul judeţean Popa“. Menţiunea poate fi o aluzie la o eventuală intenţie a consilierilor care-l sprijină pe primar de a se ralia la o posibilă intenţie de schimbare a şefului de la CJ prin vot.

Primarul Mihai Chirica a avut ieri prima reacţie în contextul tensiunilor iscate între PSD şi Pri­mărie în ultimele zile. Contextul este dat de notificarea trimisă de municipalitate către fostul partid al edilului prin care instituţia solicită evacuarea spaţiului în care PSD are sediul central. Este vorba despre etajul 2 al clădirii de pe pietonalul Ştefan cel Mare, unde sunt şi birouri ale Direcţiei de Finanţe Locale.

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele PSD Maricel Popa a catalogat gestul Primăriei drept „un act copilăresc şi răzbunător“ al primarului, făcând trimitere la decizia de excludere a edilului din PSD de acum trei luni.

„Decla­raţiile consilierului judeţean Po­pa sunt puerile şi lipsite de orice conţinut. Noi vorbim în consecinţa legii, şi trebuie să înţeleagă şi dumnealui că nu ne copilărim cu respectarea legii. Se copilăreşte dumnealui când nu ştie despre ce vorbeşte“, a co­mentat primarul.

Mihai Chirica a insistat pe faptul că PSD ar fi efectuat lucrări de renovare a spaţiului atât fără avizul proprie­tarului, în speţă Primăria, cât şi fără avizul Direcţiei de Cultură, în contextul în care clădirea este monument istoric.

„Ei ceea ce nu vor să înţeleagă – şi nu vorbesc despre partid, ci despre cei care conduc această filială judeţeană – au distrus un perete pe care noi l-am expertizat cu câteva luni înainte. Nici măcar nu au aşteptat să se usuce cerneala de pe expertiza pe care am făcut-o în vederea consolidării întregului imobil. Au demolat acea diafragmă care este de susţinere a întregului monument istoric, care este infracţiune. N-am constatat-o noi, a constatat-o Poliţia, şi este dosar penal pe această cauză“, a mai spus primarul Chirica.

Edilul a adăugat că PSD trebuie să evacueze tot spaţiul şi, ulterior, Primăria va face partidului alte propuneri în care să-şi amenajeze un sediu.

Scandalul din jurul sediului PSD a izbucnit în perioada în care organizaţia social-democrată pregătea exclu­derea din partid a lui Chirica, a viceprimarului Gabriel Haraba­giu şi a fostului deputat Sorin Iacoban, un apropiat al primilor doi. În ultimele luni, PSD a avut reacţii contradictorii pe tema renovării spaţiului, dar a insistat pe faptul că lucrările au fost făcute conform prevederilor le­gale în vigoare.

Comentarii