VIDEO Consilierii județeni, reuniți în ședința de februarie. Un tânăr de 24 de ani, făcut cetățean de onoare al județului

miercuri, 21 februarie 2024, 10:22
2 MIN
 VIDEO Consilierii județeni, reuniți în ședința de februarie. Un tânăr de 24 de ani, făcut cetățean de onoare al județului

La o săptămână de la şedinţa de adoptare a bugetului pe anul în curs, aleşii judeţului s-au reunit din nou în plen, de data asta pentru şedinţa ordinară a lunii februarie.

Ședința de CJ pote fi urmărită mai jos:

 Pe ordinea de zi sunt 24 de proiecte de hotărâre. Dintre ele, trei se referă la drumuri. Astfel, 688 de mii de lei vor fi alocaţi pentru reparaţii şi pentru piatra de pus pe 4 km de drum, între Coarnele Caprei şi probabil cel mai izolat sat din judeţ, Petroşica, deşi acest segment nu este drum judeţean.

Pe ordinea de zi a ședinței de plen a CJ este și propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare al județului lui David Gavrilovici, multiplu campion în competițiile de gimnastică aerobică.

Sportivul ieșean, care a împlinit ieri 24 de ani, este campion mondial și european. Azi, el devine cel mai tânăr cetățean de onoare al județului Iași.

Întrunirea consilierilor județeni a început în lipsa președintelui Costel Alexe și este condusă de vicele Marius Dangă.

Cele mai multe discuții le-a stârnit, așa cum era de așteptat, proiectul de hotărâre prin care este eșalonată o datorie la bugetul județului de aproximativ 1,9 milioane de lei a firmei care administrează stația de tratare a deșeurilor de la Țuțora, Edil Industry. Mircea Manolache, consilier PSD, a subliniat că firma este una apropiată executivului CJ, dat fiind că administrarea ei este asigurată de soțul Adinei Gîrjan, subprefect din partea PNL. Opoziția (PSD și USR) s-a abținut de la vot, în vreme ce consilierii PNL au luat apărarea firmei Edil Industry SRL.

Mai multe amănunte, AICI

Comentarii