VIDEO: Explozie ca o ciupercă atomică în Beirut. Sunt cel puțin 27 morți și mii de răniți

marți, 04 august 2020, 20:39
2 MIN
 VIDEO: Explozie ca o ciupercă atomică în Beirut. Sunt cel puțin 27 morți și mii de răniți

Două puternice explozii succesive au zguduit marți Beirutul, în urma cărora, potrivit unor bilanțuri provizorii, cel puțin zece persoane au murit și alte câteva zeci sunt rănite, scrie AFP. Imaginile difuzate pe rețelele sociale arată o primă explozie urmată de o a doua, care a provocat un imens nor de fum.

23:01 Cel puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi în urma exploziilor de la Beirut, potrivit unui comunicat preliminar

21:20 Ministrul de Interne a declarat că în depozit era stocat azotat de amoniu, scrie presa locală, preluată de Al Jazeera.

21:02 Materialele explozive în discuție au fost confiscate în urmă cu mai mulți ani și erau stocate într-un depozit din port, potrivit directorului general al Siguranței interne Abbas Ibrahim.

20:45 Un vapor a fost cuprins de flăcări în fața portului (AFP)

20:43 Șeful securității interne, Abbas Ibrahim, a afirmat că exploziile au avut loc într-o zonă a portului unde erau depozitate materiale puternic explozive

20:38 "Israelul nu are nicio legătură cu incidentul," a declarat un oficial israelian, sub protecția anonimatului, potrivit Reuters. Ministrul israelian de externe Gabi Ashkenazi a afirmat pentru televiziunea Israeli N12 că cel mai probabil explozia a fost rezultatul unui accident provocat de un incendiu.

UPDATE 20:36 Șeful Crucii Roșii libaneze, Georges Kettaneh, vorbește despre "sute de răniți" într-o declarație pentru televiziunea belgiană LBC.

UPDATE 20:35 Președintele libanez, Michel Aoun, a convocat marți o „ședință urgentă” a Consiliului Suprem de Apărare. La rândul său, premierul Hassan Diab a declarat miercuri o zi de doliu național "pentru victimele exploziei din portul Beirut", potrivit AFP.

UPDATE 20.25 Sute de persoane au fost rănite într-o explozie uriașă care a izbucnit în capitala Libanului, a declarat pentru Al Jazeera, Beirut, Hamad Hassan, ministrul sănătății din țară

UPDATE 20:17 Cel puțin 10 cadavre au fost transportate la spitale, au declarat surse medicale și din serviciile de securitate, citate de Reuters.

Puternicele explozii, care au avut loc în zona portului și a căror origine nu este cunoscută deocamdată, au fost auzite în mai multe sectoare ale orașului.

Continuarea, pe hotnews.ro

Comentarii