VIDEO: Marşul împotriva avorturilor a adunat sute de tineri ieşeni

luni, 25 martie 2019, 02:56
3 MIN
 VIDEO: Marşul împotriva avorturilor a adunat sute de tineri ieşeni

„Speranţa pe care o am astăzi este că generaţia tânără de astăzi este pro viaţă. Văd asta“, a spus un vorbitor din Marea Britanie.

Sute de ieşeni au participat sâmbătă la Marşul pentru Viaţă, la eveniment participând voluntari, reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, invitaţi de peste hotare, creştini ortodocşi, dar şi membri ai altor culte religioase. Cei prezenţi la marş au militat împotriva avortului şi pentru dreptul la viaţă al copiilor, cei care au luat cuvântul afirmând că putem vorbi deja de o fiinţă vie încă din primele săptămâni de la concepere.

La marşul organizat de către Departamentul Pro Vita din cadrul sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor au participat şi reprezentanţi ai unor ONG-uri europene pro viaţă, care s-au alăturat manifestărilor de la Iaşi. Unul dintre aceştia, Ryan Day, senior policy officer în cadrul Alliance Defending Freedom International din Londra, a comparat manifestaţiile care au loc în această lună peste tot în lume cu lupta pe care a dus-o William Wilberforce, un englez care a militat pentru abolirea sclaviei. Acesta a afirmat că în aceste momente manifestaţiile împotriva avortului nu sunt acceptate de către toată lumea, însă, asemeni sclaviei, în următoarele generaţii se va recunoaşte faptul că avortul este de fapt o crimă.

„Toată lumea credea în vremea lui William Wilberforce că este imposibil din punct de vedere politic ca sclavia să dispară şi că economia şi confortul oamenilor depindea de comerţul cu sclavi. Însă, după 20 de ani, Wilberforce nu a mai fost considerat un nebun, ci ca un om care a reuşit să facă imposibilul să fie posibil. Speranţa pe care o am astăzi este că generaţia tânără de astăzi este pro viaţă, şi văd asta în societate, şi văd că în ultimii ani a crescut de cinci ori numărul asociaţiilor şi mişcărilor pro viaţă, atât în Europa, în Marea Britanie, dar şi în ţara soţiei mele, în Statele Unite ale Americii; fiecare sondaj arată că această generaţie este mai pro viaţă decât cele anterioare. Prin urmare, sfârşitul avorturilor se întrevede astăzi mai mult decât se credea despre sclavie“, a afirmat Ryan Day.

Sâmbătă, au mai luat cuvântul şi primarul Mihai Chirica, reprezentanţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, dar şi repezentaţi au unor ONG-uri şi organizaţii din ţară şi străinătate, manifestaţiile din Piaţa Unirii fiind prezentate de către Dan Negru. După momentul discursurilor şi după momentele artistice, ieşenii s-au deplasat pe traseul Piaţa Unirii – str. Muzicescu – bld. Independenţei – str. I.C. Brătianu – bld. Ştefan cel Mare, apoi sau întors în Piaţa Unirii.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO&FOTO: Sute de oameni la Marșul pentru Viață de la Iași (UPDATE)

Comentarii