VIDEO Navalnîi, opozantul Kremlinului, a ajuns la Moscova și a fost arestat împreună cu alte 53 de persoane

duminică, 17 ianuarie 2021, 17:15
2 MIN

Liderul opoziției anti-Putin din Rusia, Alexei Navalnîi, a revenit duminică la Moscova, în ciuda faptului că autoritățile ruse au anunțat că îl vor aresta și posibil condamna la mai mulți ani de închisoare, conform Reuters, citat de Agerpres. Avionul a fost redirecționat și a aterizat pe alt aeroport moscovit, Șeremetievo, deși era programat să aterizeze pe Vnukovo. Acolo se adunaseră simpatizanți ai disidentului rus și poliția a făcut arestări.

ACTUALIZARE 20:30 Presa rusă anunță că 53 de oameni, simpatizanți ai lui Navalnîi, au fost arestați pe aeroportul Vnukovo, unde trebuia să aterizeze inițial avionul cu disidentul rus.

ACTUALIZARE 20:00 Aleksei Navalnîi este reținut în aceste momente la controlul de pașapoarte. Avocata cere să meargă cu el, dar este refuzată. Nici soției nu i-a fost dată permisiunea de a-l însoți.

ACTUALIZARE 19:40. Pasagerii au ieșit din avion, inclusiv Aleksei Navalnîi, și au urcat în autobuzul care îi transportă de pe pistă până la terminalul din aeroport.

ACTUALIZARE 19:30 Avionul a ajuns la Moscova. Ieșirea pasagerilor se va face doar prin spate. Deocamdată nimeni nu coboară.

18.00: Zeci de persoane au fost arestate (Reuters), în timp ce poliția încearcă să împingă jurnaliștii și suporterii lui Navalnîi afară din terminal (The Moscow Times)

7.20: Alexei Navalnîi a postat o înregistrare video scurtă din avion pe pagina sa de Instagram. ”Zburăm spre casă”, spune Iulia, soția lui Navalnîi, alături de opozant.

UPDATE 17.15: Poliția din Rusia a început să aresteze aliații lui Navalnîii de pe Aeroportul din Moscova unde este așteptat să aterizeze opozantul, scrie echipa lui Navalnîi pe rețelele sociale (Reuters)

UPDATE 16.55: Avionul a decolat. Un pasager necunoscut a fost scos din avionul în care a urcat Navalnîi înainte de decolarea spre Berlin. (The Moscow Times)

În vârstă de 44 de ani, Navalnîi a fost văzut îmbarcându-se în avionul companiei ruse Pobeda de pe noul aeroport din Berlin și urmează să ajungă la ora locală 19.20 pe aeroportul Vnukovo din Moscova.

El a urcat în avion alături de soția sa Iulia.

Mai mult, pe hotnews.ro

Comentarii