VIDEO Tainele creierului uman, descifrate la Palatul Culturii. Profesorii și studenții UMF sunt gazde

miercuri, 18 septembrie 2019, 12:10
1 MIN

De azi a inceput Săptămâna Creierului la Palatul Culturii din Iaşi, fiind un eveniment prin intermediul caruia preşcolarii, şcolarii şi liceenii pot afla mai multe despre cum funcționează creierul. În acest sens au fost pregătite mai multe expoziții interactive.

Mai mulți neurochirurgi și studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași au decis să le vorbească elevilor și pasionaților de neuroștiințe despre secretele creierului. Evenimentul, care va avea loc în perioada 18-22 septembrie, este la a cincea ediție.

 

În cadrul evenimentului de la Palatul Culturii va fi organizat și un laborator – ”Muzica și Creierul”, sub forma unei prezentări multimedia interactive, în care publicul va afla mai multe despre felul în care interacționează muzica la nivel de structură a creierului, demonstrându-se beneficiile psihologice. Accesul este gratuit 

La ora 13.00 a fost programatp lansarea de carte "Secolul creierului. Premiile Nobel in neurostiinte", o carte conceputa si realizata in întregime de studenți de la Cercul Studențesc de Neurochirurgie Iasi si coordonata de dr. Bogdan Iliescu, medic primar neurochirurg si presedinte al Asociatiei Creierului Iasi, care a si organizat evenimentul. La lansare participă, prin videoconferință, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Evenimentul are și două conferințe pe două dintre temele puternice din societatea de zi cu zi, autismul și bullying-ul, susținute de doi psihologi.

Comentarii