PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Vine salvamarul şi vă dă cu parul!

luni, 08 iulie 2019, 19:12
1 MIN
 Vine salvamarul şi vă dă cu parul!

* Bună ziua la toată lumea! Aducem din nou ştiri vesele de vară, de concedii şi de vacanţă: mai mulţi inspectori se află în această perioadă pe litoral, controlând dacă există salvamari în complexurile turistice şi, în caz că da, dacă aceştia sunt instruiţi corespunzător. De la ei am aflat că pe patru dintre plajele controlate existau semi-salvamari, adică angajaţi cu jumătate de normă, iar pe alte cinci se aflau salvamari plătiţi pe drepturi de autor, în funcţie de numărul turiştilor salvaţi. Unul dintre ei spunea că îi convine, fiindcă îşi poate lua zile libere câte vrea şi, dacă are chef să facă bani, aşteaptă o zi cu valuri mari şi ridică steagul alb, să intre lumea în apă: "Sunt plătit la bucată de turist salvat şi îmi calculez dinainte suma, să nu mă obosesc de pomană! Dacă vreau, am voie să colaborez şi cu alte staţiuni!".

* Pe opt plaje au fost descoperiţi salvamari care habar n-au să înoate ori chiar se tem de apă; ei spun că exact aşa cum poţi vinde ţigări fără să fii fumător, poţi avea grijă de turişti şi fără să te bagi în mare: "De când sunt aici n-am avut incidente! Turiştii sunt cuminţi şi ascultă de vorba bună, nu se bagă în apă, mai ales după ce le-am povestit că în apa asta se varsă deşeuri nucleare şi că unii au ieşit din mare fără piele şi păr sau cu pieliţe între degete, ca raţele!", a declarat unul dintre ei.

* În fine, pe două plaje au fost întâlniţi salvamari care dormeau la umbră, cu dopuri în urechi, să nu audă fâşâitul valurilor, cârâitul pescăruşilor şi ţipetele turiştilor. Unul dintre ei a spus că nu există probleme, că nu s-au semnalat evenimente şi că turiştii îi respectă indicaţiile, ca să nu se pomenească pocniţi cu vâslele de la barcă: "Au învăţat că n-au voie să treacă de geamandură şi de-aia, când mă prinde somnul, trag geamandurile la mal, pe nisip!".

 

Comentarii