Violatorul femeii de 85 de ani este un recidivist eliberat condiţionat

joi, 28 aprilie 2022, 23:07
3 MIN
 Violatorul femeii de 85 de ani este un recidivist eliberat condiţionat

Bestia din Popricani fusese condamnată tot pentru viol, şi ar fi trebuit să fie după gratii până în 2023. În 2018 a intrat peste o femeie care dormea în casă. A lovit-o cu un lemn în cap, a siluit-o şi apoi s-a culcat lângă victimă

Individul din Popricani care a violat o femeie de 85 de ani chiar în noaptea de Înviere este la al doilea viol. Primul viol a avut loc în ianuarie 2018, atunci când a violat o femeie de 67 ani. Acesta a fost eliberat în decembrie 2021.

Mihai Samir Moişanu are 30 de ani şi este din Vânători, comuna Popricani. În noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2018, beat fiind, Moişanu a sărit gardul gospodăriei unei vecine în vârstă de 67 de ani. El a intrat în casă în timp ce femeia dormea şi a lovit-o la cap cu un lemn de foc. După ce a violat-o, el a adormit buştean lângă patul victimei. El a fost condamnat la cinci ani de puşcărie, fiind eliberat condiţionat pe 17 decembrie 2021. În ziua de înviere, de Paşte, individul a băut whisky şi bere la o terasă din sat cu mai mulţi prieteni. Pe la ora 1 noaptea, el a plecat spre casă, beat criţă. Când a trecut prin faţa casei vecinei lui în vârstă de 85 de ani, ştiind că este imobilizată la pat, acesta a intrat peste ea în casă. "Am pătruns în holul casei, după care am intrat în prima cameră din partea stângă, ocazie cu care am găsit-o pe N.C. stând întinsă pe pat. Bătrâna a întrebat «Cine este». Mi-am dat seama că s-a trezit, dar nu i-am dat niciun răspuns. În continuare, m-am apropiat de ea, fără a scoate vreun sunet, mi-am coborât blugii până la genunchi şi m-am urcat în patul unde se afla N.C. Aceasta fiind pe spate cu faţa în sus, m-am poziţionat între picioarele sale şi am început să-i dau jos pantalonii. În acest timp, bătrâna mi-a spus în repetate rânduri să o las în pace şi să plec acasă, dar eu am continuat să-i dau jos pantalonii, a urmat pampersul, după care am început să întreţin un raport sexual normal împotriva voinţei sale", a mărturisit incupatul în faţa instanţei.

Moişanu se află în arest. "Pe data de 23 aprilie 2022, agenţii din cadrul Secţiei III de Poliţie Rurală Popricani au fost sesizaţi despre faptul că o femeie a fost violată de un bărbat necunoscut. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a fost identificat bănuitul comiterii faptei: un bărbat în vârstă de 30 de ani. Pe baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Arestul din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi. Pe data de 24 aprilie 2022, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei, aceasta din urmă dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă", a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. 

Comentarii