Comunicat de presă

Vizită încununată cu succes a președintelui USR Iași în Chișinău (P)

luni, 30 mai 2022, 13:50
3 MIN

Cultivarea și întreținerea unor relații bune cu Republica Moldova s-au regăsit de multe ori pe agenda politicienilor din țara noastră. În contextul războiului din Ucraina, aceste acțiuni se dovedesc a fi și mai importante, ele stând la baza unei bune colaborări cu vecinii noștri din partea estică și nord-estică.

O relație puternică între două state se construiește în timp, prin acțiuni de amploare diferită, începând de la vizite ale unor oficialități sau a unor persoane publice, desfășurarea împreună a unor programe sau proiecte și mergând chiar până la ajutor de orice fel, inclusiv financiar.

O astfel de vizită a avut loc de curând la Chișinău. Președintele filialei USR Iași, Tănasă Ștefan, a vizitat de curând capitala Republicii Moldova și, din spusele dumnealui, vizita a fost un succes.

Domnul Tănasă a fost întâmpinat de viceprimarul Municipiului Chișinău, doamna Cutasevici Angela și de șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate a primăriei Chișinău, domnul Boris Gîlca. Întâlnirea a fost structurată pe două părți. În prima dintre acestea, a fost vizitată  biblioteca publică aflată pe scuarul din centrul capitalei.

Biblioteca poartă numele scriitorului Mihai Eminescu și este una stradală, făcută special pentru ca iubitorii de lectură care sunt în trecere prin zonă, să poată răsfoi o carte în aer liber. Lansată în anul 2021, această inițiativă a fost posibilă datorită donațiilor de carte pe care le-au făcut diverse persoane, edituri și agenți economici.

Domnul Tănasă a făcut, de asemenea, o donație de carte către biblioteca stradală, fiind totodată impresionat de succesul acestui proiect, menționând în postarea pe care a făcut-o cu ocazia vizitei sale că: “Este îmbucurător să constați cum o astfel de acțiune trezește setea de cunoaștere, iar cetățeanul prin lectură ajunge să fie mai bogat cultural și spiritual”. Domnia sa a menționat și că ieșenii sunt mari iubitori de carte și, cu siguranță, o bibliotecă stradală ar fi binevenită și în Iași.

În a doua parte a vizitei, domnul Tănasă împreună cu cei doi oficiali au mers în Primăria din Chișinău, mai exact la Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate. Acolo au fost prezentate proiectele aflate în derulare, dar s-a discutat și despre oportunitatea demarării unor proiecte noi care ar urma să dezvolte relațiile interinstituționale dintre orașele Iași și Chișinău.

Ca o concluzie a vizitei, domnul Tănasă a scris, în aceeași postare menționată mai sus, faptul că e foarte important să intensificăm relațiile de colaborare și să stabilim acorduri de cooperare între România și Republica Moldova în toate domeniile de activitate.

Mesajul de încheiere al postării, „Pe curând, Chișinău!”, ne relevă intenția domnului Tănasă de a mai vizita capital Republicii Moldova, ceea ce nu poate fi decât un semn bun. Sperăm ca și vizitele ulterioare să se desfășoare în cel puțin la fel de bune condiții.

Comentarii