Vom plăti mai puțin la clinicile private? Apare „contribuția personală”

vineri, 05 aprilie 2019, 11:52
1 MIN
 Vom plăti mai puțin la clinicile private? Apare „contribuția personală”

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED saluta initiativa Ministerului Sanatatii de a introduce in Legea Sanatatii termenul de "contributie personala".

PALMED precizeaza ca aceasta optiune are ca scop "acoperirea costurilor reale ale serviciilor medicale". Cristian Hotoboc, presedintele organizatiei, arata ca termenul de "coplata", cum a fost prezentat de presa, este unul nepotrivit.

Pacientii vor plati mai putin pentru o operatie la un spital privat, in cazul in care se introduce "coplata la privat", a mai explicat Cristian Hotoboc. De exemplu, o interventie chirurgicala simpla precum apendicita costa 6.000 de lei la un spital privat. La acest cost se adauga si 2-3 zile de spitalizare, care ajung la 1.000 – 1.500 lei/zi. O parte din aceasta suma va fi acoperita (decontata) in premiera de Casa de Asigurari de Sanatate, potrivit sursei citate.

"Practic, Casa de Asigurari de Sanatate va acoperi suma pe care CNAS o deconteaza in prezent pentru respectiva operatie si zilele de spitalizare aferente intr-un spital de stat", explica presedintele PALMED, Cristian Hotoboc.

Daca va opta pentru a face respectiva operatie la privat, pacientul va mai plati doar diferenta dintre suma decontata de CNAS pentru operatie (cat costa la stat) si pretul de la clinica privata.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii