Vor mai apărea două supermarket-uri Penny în Iaşi. Unul va fi cu etaj. Iată locaţiile exacte!

marți, 07 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Vor mai apărea două supermarket-uri Penny în Iaşi. Unul va fi cu etaj. Iată locaţiile exacte!

Supermarketul Penny din Dacia a primit undă verde din partea Comisiei tehnice de urbanism de la nivelul Primăriei Iaşi, acesta urmând a fi al doilea astfel de magazin, după cel de lângă Spitalul de Recuperare. 

Pe lângă acesta, va mai apărea şi un al treilea, în Bucium.

Pe strada Rampei, cu acces din Tabacului

Odată obţinut avizul de oportunitate, proiectul urbanistic din Dacia intră în procesul de autorizare, următoarea etapă fiind cea de consultare publică. Lanţul de retail are la dispoziţie un teren cu o suprafaţă de circa 8.200 mp, în apropiere de Lidl Dacia, la sud de fosta staţie de carburanţi a Petrom. Cu toate că figurează pe str. Rampei (terenul face parte din fosta platformă industrială), accesul este din str. Tabacului.

„Construire supermarket şi magazin produse din carne şi brânzeturi (accese auto şi pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe faţadă şi în parcare, pilon publicitar luminos, îmmprejmuire perimetrală, organizare şantier) şi zonă servicii”, este obiectul proiectului aprobat de Comisia tehnică de urbanism, for care este format din arhitecţi şi urbanişti, avizul acestei comisii fiind prima etapă în procesul de aprobare a unui proiect.

Conform avizului de oportunitate 14/2023, supermarket-ul va ocupa 50% din suprafaţa terenului şi avea un regim cu parter şi un etaj, la o înălţime de maxim 7 metri.

Planul urbanistic este elaborat chiar de firma Rewe România care deţine lanţul de magazine Penny. Din informaţiile ZDI, Rewe a cumpărat terenul din Dacia în martie 2022 pentru o sumă de aproape 1,8 milioane euro de la firma Imobia Beta SRL.

În Bucium, vizavi de Lidl

Rewe România mai are în derulare un proiect pentru construirea unui magazin Penny în Bucium, vizavi de magazinul Lidl. Pentru terenul din Bucium, care are o suprafaţă de circa 9.000 mp, Rewe a plătit circa 2 milioane euro companiei Ropharma.

În 2021, grupul Rewe a avut, în România, venituri de aproape 200 milioane lei, iar profil net de circa 27 milioane lei. La nivel naţional, grupul deţine 280 de magazine în care lucrează peste 5.000 de angajaţi.

Amintim că, în această perioadă, şi alte lanţuri de retail au proiecte în derulare. Cea mai mare ofensivă o are Kaufland cu nu mai puţin de patru proiecte: două supermarket-uri (în Galata şi CUG), un parc de retail (în Bularga) şi un nou centru logistic al companiei care va deservi întreaga regiune de nord-est şi nu numai (în Miroslava, lâng Metro). 

Comentarii