Zboruri către 15 destinaţii de la Iaşi, pe final de an. Cele mai aglomerate zile

miercuri, 16 decembrie 2020, 02:57
2 MIN
 Zboruri către 15 destinaţii de la Iaşi, pe final de an. Cele mai aglomerate zile

Sărbătorile reumplu aerogara ieşeană pentru câteva zile.

Luna trecută, Aeroportul Iaşi a fost pe podium după numărul pasagerilor care au tranzitat aerogara. Deşi în număr de doar 12.638, practic o zecime dintr-o lună de toamnă a unui an normal, au fost mai mulţi călători decât în Timişoara (11.524), dar de peste două ori mai puţini decât la Cluj (28.375). De remarcat că Bacăul a avut mai mult de jumătate din numărul înregistrat la Iaşi, respectiv 6.659 de pasageri. Noiembrie a fost prima lună completă de operare pe Aeroportul „George Enescu“ după modernizarea pistei, investiţie care a venit la scurt timp după construirea unui terminal modern de pasageri. Celălalt aeroport din Moldova, Suceava, a înregistrat un trafic de 3.561 de pasageri luna trecută.

Potrivit tabloului zborurilor de la Aeroportul Iaşi, în ultimele zile din an vor fi acoperite mai multe destinaţii: Bucureşti (Otopeni), Londra, Liverpool, Birmingham, Dortmund, Roma, Torino, Bologna, Bergamo, Veneţia, Paris, Viena, Bruxelles (Charleroi), Eindhoven, Barcelona.

Trebuie precizat însă că Blue Air, care împarte destinaţia Bucureşti cu TAROM, nu va zbura în perioada 29 decembrie – 3 ianuarie inclusiv.

Viena este destinaţia exclusivă a celor de la Austrian Arlines, iar toate celelalte curse externe sunt operate de Wizz Air.

Cele mai aglomerate zile pe Aeroportul ieşean se anunţă a fi 18 şi 21 decembrie: 11 perechi de zboruri.

Pe de altă parte, mai multe ţări se află pe lista galbenă a zonelor cu risc epidemiologic ridicat, ceea ce înseamnă că pasagerii care vin de acolo trebuie să respecte un regim de carantină de 14 zile la domiciliu sau în altă locaţie declarată. Această listă, în vigoare de pe 11 decembrie, se mai poate modifica până la sfârşitul anului. Luxemburg, Serbia, Croaţia, Slovenia, SUA, Ungaria, Suedia, Elveţia, Austria, Bulgaria, Portugalia, Cehia şi Italia se numără printre statele aflate pe ultima listă galbenă afişată pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (cnscbt.ro).

Comentarii