Zeci de tineri din Republica Moldova, duşi de Partidul prorus Şor în Turcia pentru a fi instruiţi în tehnici de provocare a dezordinii în masă

marți, 07 martie 2023, 13:09
1 MIN
 Zeci de tineri din Republica Moldova, duşi de Partidul prorus Şor în Turcia pentru a fi instruiţi în tehnici de provocare a dezordinii în masă

Peste 80 de tineri din Chişinău şi din diferite raioane ale Republicii Moldova au fost transportaţi în mod organizat de către Partidul prorus Şor într-un „sejur” de trei zile în staţiunea Belek din Turcia, unde ar fi fost instruiţi în tehnici de provocare a dezordinii în masă în timpul protestelor, a declarat preşedintele Parlamentului moldovean, Igor Grosu, conform deschide.md. 

Trimiterea tinerilor la instructaj în Turcia ar face parte din scenariul Kremlinului de a destabiliza situaţia din Republica Moldova, mergând până la „organizarea unei lovituri de stat”. Iniţial, informaţia a fost publicată pe surse de deschide.md, care a scris că o parte dintre tineri ar fi fost la instructaj pentru provocarea dezordinii în masă în timpul protestelor, fiind antrenaţi să rupă cordoanele poliţieneşti şi să arunce fumigene. Alţii ar fi urmat să se întoarcă Republica Moldova cu bani pentru a finanţa protestele.

Tinerii s-au aflat în Turcia perioada 3-6 martie, iar potrivit informaţiilor deschide.md ei erau împărţiţi în câteva grupuri, pentru a ascunde apartenenţa şi scopul deplasării. Un grup ar fi fost instruit cum să rupă cordoanele poliţieneşti în cadrul acţiunilor de protest, precum şi cum să arunce cu pietre şi fumigene pentru a crea haos. Altul – pentru a transporta banii necesari pentru finanţarea protestelor Partidului ”ŞOR”, însă din cauza unor suspiciuni, aceştia au refuzat introducerea banilor pentru a nu fi percheziţionaţi la aeroport.

Cititi mai multe detalii despre acest subiect pe hotnews.ro

Comentarii