200 de oameni din Tg. Frumos izolați în case după ce preotul le-a adus ”sfântul COVID”

Ei s-au întâlnit cu preotul infectat, în zilele în care acesta a umblat cu moliftele prin localitate

miercuri, 15 aprilie 2020, 01:50
1 MIN
 200 de oameni din Tg. Frumos izolați în case după ce preotul le-a adus ”sfântul COVID”

Peste 200 de persoane sunt printre contacţii direcţi ai preotului de rit vechi Nichita Ichim şi ai dascălului Grigore Luchian, din Târgu Frumos, care au fost în ultimele două săptămâni prin Târgu Frumos pentru a spovedi şI împărtăşI bătrânii care nu puteau merge la biserică, ce era oricum închisă, dar şi pentru a colecta bani pentru construcţia unei noi biserici. 

În cursul zilei de ieri a venit şi testul pozitiv pentru preot, care fusese doar testat rapid şi aştepta rezultatul unui test realizat la Real Time PCR, care a fost tot pozitiv şi a rămas internat la Spitalul de Boli Infecţioase. În momentul de faţă, starea acestuia este la fel ca cea de ieri – este asimptomatic şi se simte bine. Surse apropiate DSP au precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că ancheta de ieri a fost extinsă de mult mai multe ori decât cea începută iniţial în cazul dascălului, internat de marţea trecută la unitatea medicală, 7 aprilie, fiindcă preotul ar mai fi mers şi singur la gospodăriile persoanelor.

Totodată, aceleaşi surse au precizat că preotul le-a declarat reprezentanţilor DSP că a luat măsuri de precauţie, purtând mănuşi şI mască de protecţie. Toţi contacţii se află momentan în izolare la domiciliu, şI cei care vor avea simptome vor fi testaţi şi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Ancheta epidemiologică a DSP continuă cu sprijinul Primăriei din Târgu Frumos, pentru a determina contactele celorlalte persoane care au fost confirmate în urma testării cu infecţia cu coronavirus.

Comentarii