anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

A încercat să-şi violeze fiica de 4 ori. Soția îl apără pentru că „îi e greu cu banii“

GALERIE
viol
 • viol
- +

La început, agresorul, victima şi mama acesteia au declarat în faţa procurorilor cum s-au petrecut grozăviile. Apoi, în instanţă, şi-au schimbat declaraţiile, sperând să aducă fiara acasă. Judecătorii vor să-l ţină pe individ după gratii timp de 10 ani.

O fiară cu chip de om a ajuns în faţa judecătorilor după ce şi-a agresat sexual propria fiică, în vârstă de doar 13 ani. Culmea, faptele au fost la început „ţinute în familie“. Mai mult, în instanţă mama fetei a încercat să-şi salveze bărbatul de puşcărie după ce a constatat că în urma arestării lui, se descurcă greu cu banii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au reţinut în sarcina lui Benoni Mocanu patru fapte, petrecute pe parcursul a aproape un an. În martie anul trecut, el a încercat să întreţină relaţii sexuale cu fiica sa. S-a dezbrăcat, a dezbrăcat-o cu forţa şi pe ea şi s-a aşezat peste aceasta. S-a oprit, pentru că a fost strigat la poartă de către un vecin. Fata i-a povestit incidentul mamei şi mătuşilor sale, dar acestea s-au mulţumit să-l certe pe bărbat. În toamnă, profitând de imposibilitatea fetei de a se apăra, i-a băgat mâna între picioare, atingând-o în zona intimă, dar a fost surprins de soţia sa. La scurt timp, a încercat din nou să-şi violeze fiica, dar tentativa a eşuat, întrucât fratele fetei s-a întors acasă. În fine, în ianuarie şi-a agresat din nou fiica, introducându-i degetul în anus şi încercând apoi să întreţină cu aceasta un raport sexual anal.

Bărbatul a fost arestat la 10 zile după ultima agresiune, fiind judecat în stare de arest. În timpul urmăririi penale, bărbatul şi-a mărturisit faptele, descriind cu lux de amănunte fiecare împrejurare. Recunoaşterea acestuia a fost întărită de mărturia soţiei sale. În schimb, în timpul cercetării judecătoreşti, fata şi mama sa şi-au retractat mărturiile, iar bărbatul şi-a negat faptele.

„Instanţa va înlătura, ca nesincere şi părtinitoare, toate aceste declaraţii de retractare venite din partea persoanei vătămate, a soţiei inculpatului şi ale inculpatului, acestea necoroborându-se cu materialul probator administrat. Acest lucru deoarece declaraţiile iniţiale ale inculpatului şi ale persoanei vătămate se coroborează întocmai cu celelalte declaraţii ale martorilor, iar retractarea persoanei vătămate şi a soţiei inculpatului nu are la bază adevărul, ci doar situaţia financiară a familiei, aceasta rămânând fără o sursă sigură şi continuă de venit urmare a arestării inculpatului şi urmare şi a presiunilor familiei extinse a inculpatului. Martora F.F. a învederat faptul că mama s-a plâns că soţul inculpat este arestat, îi pare rău că este arestat şi că se descurcă foarte greu cu banii, aspecte care fac instanţa să înţeleagă motivul adevărat pentru care soţia inculpatului şi-a schimbat declaraţiile în timpul procedurii judiciare“, au reţinut magistraţii Judecătoriei Hârlău.

Luând în calcul vârsta fragedă a victimei, ca şi faptul că inculpatul era propriul său tată, judecătorii l-au condamnat pe Mocanu la 7 ani de închisoare pentru viol, la aceasta adăugând şi un spor de trei ani, ca şi la plata unor despăgubiri de 10.000 de lei către victimă. După eliberare, lui Mocanu îi va fi interzisă exercitarea drepturilor părinteşti pe durata a trei ani. Sentinţa pronunţată la Hârlău mai poate fi încă atacată cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.