„Ménage à trois” într-un bloc din centru: un lover boy şi două femei de zeci de mii de lei pe lună. Poveste demnă de un film

luni, 18 decembrie 2023, 02:50
6 MIN
 „Ménage à trois” într-un bloc din centru: un lover boy şi două femei de zeci de mii de lei pe lună. Poveste demnă de un film

Dosarul unui proxenet a fost finalizat într-un timp record. În câteva luni de la depunerea plângerii de către una dintre fetele exploatate, procurorii DIICOT au trimis dosarul în instanţă. Nici judecătorii nu au stat mult timp pe gânduri până la a pronunţa prima sentinţă. Proxenetul a fost apărat chiar de una dintre fete, care îl numea „viaţa, sufletul şi inima” ei. Mărturia celei de-a doua şi recunoaşterea faptelor de către proxenet au fost însă suficiente pentru ca Alin Cutinici să fie condamnat la închisoare.

În octombrie anul trecut, Cutinici a fost liberat condiţionat după executarea unei pedepse de 2 ani şi 10 luni de închisoare pentru infracţiuni legate de regimul substanţelor cu efecte psihoactive. După nici două săptămâni, a cunoscut-o într-o staţie de autobuz pe C.G.C. Tânăra de 21 de ani, suferindă de epilepsie, tocmai se ducea la Judecătorie, unde era citată ca persoană vătămată într-un dosar de proxenetism. Cutinici a „vrăjit-o” pe fată prezentându-i perpectivele unei vieţi fericite alături de el. I-a spus că are cazier şi, deci, nu se poate angaja. Singura şansă pe care o aveau pentru a fi fericiţi era ca ea să se prostitueze. După numai trei zile de când o cunoscuse, Cutinici a reuşit să o convingă pe tânără să plece de acasă pentru a se prostitua „la stradă” în folosul lui. În două zile, fata a câştigat 1.500 de lei, bani suficienţi pentru închirierea unui apartament într-o zonă bine situată, în regim hotelier. Cutinici i-a făcut un cont pe un site specializat, iar apartamentul s-a transformat în bordel.

„Fericirea” celor doi a durat doar două luni. La sfârşitul lui decembrie, Cutinici i-a spus lui G.C.G. că nu poate avea o relaţie cu o prostituată care locuieşte în acelaşi apartament cu el şi a părăsit-o. Fata a continuat totuşi să se prostitueze în folosul „iubitului”, păstrându-şi doar bani de mâncare şi chirie.

De fapt, Cutinici tocmai o cunoscuse pe Facebook pe P.B.M. S-a întâlnit cu ea după Revelion, şi au petrecut o noapte la un hotel, iar în a treia zi după ce s-au cunoscut s-a mutat cu ea. Tânăra era mamă singură a doi copii şi lucra împreună cu mama sa la un restaurant, dar aceste detalii nu l-au încurcat pe Cutinici. A convins-o pe fată să renunţe la locul de muncă şi să se prostitueze, urmând să împartă banii în mod egal. A mutat-o în apartamentul ocupat deja de G.C.G. Ca să nu stârnească gelozii, proxenetul a avut grijă să nu le spună dintru început fetelor adevărata natură a relaţiilor dintre ei. I-a spus lui P.M.B. că cealaltă fată este o fostă iubită care se prostituează pentru el. G.C.G. ştia de cealaltă că este verişoara lui Cutinici. Până la urmă, bărbatul i-a mărturisit lui G.C.G. că P.M.B. este noua lui „nevastă”. G.C.G. a povestit ulterior că vestea o devastase. Visa la căsătorie şi chiar strângea bani pentru cununie. Totuşi, a continuat să lucreze pentru Cutinici.

Când banii au început să se strângă. Cutinici şi-a permis să închirieze două apartamente, la acelaşi etaj. Într-unul se prostitua G.C.G. În celălalt, locuia el cu P.M.B. şi băieţelul ei mai mic, de trei ani. Fata visa la o căsnicie şi credea că iubitul îi va adopta copilul. Când avea „de lucru”, P.M.B. trecea în celălalt apartament. Nu primea niciun ban. Îi păstra Cutinici pe toţi, pentru că femeia i-ar fi putut pierde.

Ciudata relaţie dintre proxenet şi „iubitele” sale ar fi durat poate mult timp, dacă Cutinici nu s-ar fi lăcomit. A început să o bată pe P.M.B., căreia îi reproşa că nu câştigă la fel de mult cât colega de apartament. O bătea inclusiv de faţă cu băieţelul, acesta rămânând traumatizat în urma experienţei. În cele din urmă, fata şi-a luat copilul şi s-a întors la mama sa. Aceasta a covins-o să depună plângere la poliţie, iar pe 13 martie ancheta a început.

Imediat însă, Cutinici a venit după fată şi a rugat-o să-şi retragă plângerea. S-a aşezat chiar în genunchi în faţa ei, pentru a fi mai convingător. Pe 15 martie, fata s-a conformat, s-a mutat iar cu proxenetul şi a luat-o de la capăt. Anchetatorii nici nu apucaseră să pună în dosar prima declaraţie a vreunui martor. După trei săptămâni şi o nouă agresiune din partea lui Cutinici, P.M.B. a fugit iar. De această dată, a mers până la capăt.

În faţa anchetatorilor, P.M.B. şi-a depănat coşmarul trăit alături de Cutinici, povestind şi cum acesta îi bătea colega de apartament până îi declanşa o criză de epilepsie. Într-o perioadă, întrerupând tratamentul, fata făcea şi 6-7 crize pe zi. Se întâmpla ca G.C.G. să aibă câte o criză şi când se afla cu un client. Era pretext pentru o nouă bătaie, pe motiv că fata îi „speria clienţii”. Tânăra a apreciat că, în cele trei luni în care se prostituase, câştigase pentru proxenet aproximativ 45.000 lei. G.C.G. câştigase pentru Cutinici aproximativ 300.000 de lei.

Pe 10 aprilie, anchetatorii au făcut primele percheziţii şi au chemat victimele la audieri. G.C.G. i-a suprins, pentru că fata nu înţelegea că fusese victima lui Cutinici şi încă visa la căsătorie. „Eu am să fiu alături de el până la ultima suflare. Iubirea pe care o port pentru el este un sentiment pe care nuj l-am avut faţă de niciun alt bărbat”, a spus fata. Chiar dacă aceasta a refuzat să se constituie parte vătămată în dosar, informaţiile obţinute de anchetatori de la cealalată victimă au fost suficiente. Pe 1 august, dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului.

În faţa instanţei, Cutinici şi-a recunoscut faptele, dar le-a nuanţat. Nu le obligase pe fete să se prostitueze, ci doar le ajutase să o facă. Chiar avusese cele mai serioase intenţii cu G.C.G., făcând chiar planuri de căsătorie. Renunţase la ele atunci când se despărţise de fată pentru că ea se prostitua. Aceasta, deşi chiar el o determinase să o facă. Dacă se întâmpla să le lovească, o făcea doar din gelozie, pentru că nu suporta să le ştie cu alt bărbat. În instanţă, Cutinici a fost apărat şi de G.C.G., care a cerut judecătorilor să nu-l condamne.

Judecătorii au avut nevoie de doar cinci termene pentru a finaliza cercetarea judecătorească şi a pronunţa sentinţa. Pentru fiecare victimă, magistraţii Tribunalului l-au condamnat pe Cutinici la câte patru ani de închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 5 ani şi 4 luni de detenţie. El va trebui să-i plătească cu P.M.B. suma de 30.000 lei, ca daune morale. Sentinţa Tribunalului nu este definitivă. Cutinici a contestat-o, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul pe 23 ianuarie.

Comentarii