anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Abonamentele la telefonia mobilă cresc cu până la 2 euro. Care sunt firmele care au scumpit şi cine stă în aşteptare?

GALERIE
scumpire, abonamente, telefonie
 • scumpire, abonamente, telefonie
- +

Scumpirea energiei electrice, care a atras după sine un val de majorări de preţuri, a afectat şi companiile de telefonie mobilă. Orange a procedat cu discreţie şi a omis să-şi sperie abonaţii, care s-au trezit cu un euro strecurat pe factură. Unii clienţi au primit notificări prin SMS, alţii au descoperit pe factură că sunt liberi să rezilieze contractele înainte de termen. Compania a venit şi cu unele bonusuri, precum o anumită cantitate de trafic de date. Dar, pe de altă parte, ce mai înseamnă 5 lei în ziua de azi? Pe pagina de internet a companiei, abonamentele încep de la 7,5 euro/lună.

Telekom România, la care acţionar majoritar este de mai bine de un an Orange, a mers mai hotărât: 2 euro în plus, cu tot cu TVA, pentru toate serviciile mobile. Modificarea este făcută „pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare şi de susţinere a calităţii serviciilor pe care vi le furnizăm şi în contextul majorării costurilor de furnizare a serviciilor (creşterea costurilor cu energia, rata inflaţiei, creşterea costurilor cu chiriile)”, se arată în notificarea expediată abonaţilor. Mai mult, clienţii sunt anunţaţi că abonamentul va fi indexat anual cu rata inflaţiei, dar nu mai mult de 5 la sută. Şi această companie îşi eliberează clienţii de obligaţia ducerii până la capăt a contractului de servicii mobile. La Telekom, potrivit ofertelor de pe site, abonamentele încep de la 7 euro.

De la 7 euro încep şi abonamentele de la Vodafone, ofertă pentru portare. Compania pare însă că încă tatonează terenul: unii abonaţi ne-au spus că nu s-a modificat nimic în planul tarifar, alţii, că au obţinut cel puţin amânarea unei majorări a abonamentului.

În fine, Digi, care a reuşit până acum să ţină preţurile jos – chiar dacă la această companie SMS-urile nu sunt gratuite – încă nu a manifestat intenţia să intervină în planurile tarifare. Aici, abonamentele pentru telefonul mobil încep de la 5 euro, ba chiar de mai jos în anumite condiţii.

De remarcat că, acolo unde au început să apară scumpiri, partea pre-pay nu este vizată. Toate companiile încheie contracte de abonament pe o durată de cel puţin un an, iar ofertele de portare merită atenţia – în timp ce contraofertele de loialitate şi retenţie sunt încă şi mai atractive. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.