AFTERHILLS – Tot ce trebuie să ştii: transport, cazare, locuri pentru copii, scene, concerte

vineri, 23 august 2019, 01:50
4 MIN
 AFTERHILLS – Tot ce trebuie să ştii: transport, cazare, locuri pentru copii, scene, concerte

Azi începe cea mai amplă manifestare muzicală din Moldova u „Ziarul de Iaşi“ vă prezintă în detaliu prima zi de festival Afterhills, dar şi toate informaţiile utilitare de care aţi putea avea nevoie dacă vreţi să mergeţi la Dobrovăţ, noua locaţie a evenimentului care va dura 10 zile

Cel mai mare festival al Iaşului şi al Moldovei începe astăzi, zeci de mii de festivalieri fiind aşteptaţi să participe la primul weekend Afterhills. Festivalul va avea loc lângă pădurea Dobrovăţ, la 20 km distanţă de Iaşi (rond Bucium), organizatorii pregătind pentru miile de participanţi, pe lângă concertele de muzică, şi diverse workshopuri, experienţe culinare şi spectacole de teatru. Printre artiştii care vor urca pe scenă în primul weekend se numără Don Diablo, Rita Ora, Quintino, R3HAB, Sam Feldt (Live), CTC şi Nane, astăzi, în prima zi de evenimente, de la ora 19, seara, putând fi ascultaţi, pe scena principală, Mark Stam, 5Gang, Feli, Quintino, Don Diablo şi R3HAB. Scena principală are cea mai mare deschidere din România – 80 de metri, pe aceasta urmând să evolueze sâmbătă artiştii Nane, Şatra B.E.N.Z., Guess Who, Carla’s Dreams, L.B. One, Mahmut Orhan şi Pegboard Nerds. Duminică distracţia va începe de la ora 19.30, la fel ca şi în celelalte seri, festivalierii urmând să se bucure de spectacolele susţinute de Vanotek & Lori & Muse Quartet, urmând ca Spike să îi încânte pe cei prezenţi după ora 20.00. Pe scenă vor urca şi CTC, Rita Ora, Sam Feldt şi Juicy M.
 
 
Astăzi, pe scena Beta, vor urca, de la ora 20, Marius D.C. b2b Osmia, Andrew Dum, Manuel Riva, Arapu, SIT şi AER, în intervalul 18 – 20 pe această scenă putând fi urmăriţi comedianţii Serghei şi Anisia, Dan Ţuţu şi Dan Badea. Pe scena Gamma vor evolua Megga Dillah, Steve Crow & Kord, Fine, it’s Pink, Rockabella, iar pe scena Delta vor evolua Stephan L, Kamal, Prankie, Daniel’s Wave, Skiny, Bea Hopes, şi Evolve, Offcenter, Padu. Pe scena Omega, distracţia va începe de la ora 16, putând fi ascultaţi VRTW Podcast, Alt Om şi K-LU.
 
Cum ajungi la festival
 
Pentru a ajunge la festival, la Dobrovăţ, organizatorii pun la dispoziţie două variante de transport. Cursele speciale vor funcţiona toată ziua şi toată noaptea în perioada festivalului, cu excepţia perioadei 26-29 august (luni – joi), când transportul va fi asigurat doar pe parcursul zilei. Punctul de îmbarcare va fi Palatul Culturii, şi tot în această zonă vor fi amenajate Info Point şi Tickets & Pre-Swap Point. Autocarele şi microbuzele nu vor opri pe traseu, iar preţul unei călătorii standard este de 10 lei. Pentru cei care doresc să nu aştepte la rând pentru o călătorie, preţul unui bilet este de 25 de lei. Cei care merg cu maşina personală pot afla că drumul până acolo este asfaltat, de foarte bună calitate, iar pentru parcare zona oferă locuri la discreţie, fără restricţii.
 
 
Printre facilităţile pregătite pentru festivalieri, organizatorii au pregătit şi un punct de joacă pentru copii, unde cei mici vor fi supravegheaţi de un personal pregătit în acest sens. Cei mici vor putea participa în această zonă la face-painting, jocuri educaţionale şi interactive, la numere de dans, acte de magie, dar vor beneficia şi de tobogane gonflabile şi alte surprize, programul zonei Kids fiind 15.30 – 22.30 în weekend-urile de festival. În ceea ce priveşte preţurile pentru această zonă, pentru o oră părinţii vor scoate din buzunar 30 de lei, 50 de lei pentru două ore, iar pentru trei ore sau mai mult preţul este de 70 de lei, profitul din încasările acestei zone urmând să fie donat copiilor din comunitatea Casa Share. 
 
 
Regulile festivalului
 
În ceea ce priveşte regulamentul de acces în festival, organizatorii îi avertizează pe participanţi că în zona festivalului nu este permis accesul cu droguri sau alte substanţe narcotice, cu focuri de artificii, lasere, spray-uri, cuţite, arme, obiecte ascuţite sau alte tipuri de obiecte periculoase de acest gen, articole pirotehnice, spray-uri de gaz, dar nici cu umbrele, materiale explozive, camere profesionale foto sau video, inclusiv DSLR, orice fel de mâncare şi băuturi, orice tip de obiecte care pot provoca răni altor participanţi. În ceea ce priveşe obiectele permise, festivalierii pot intra cu camere foto compacte, camere GoPro, baterii externe, brichete sau selfie stick-uri de dimensiuni mici. De asemenea, sunt admise medicamentele precum insulina, picăturile cu uz medicinal, spray inhalator pentru astm, pentru toate acestea fiind nevoie de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia şi în cantitate de maximum o doză zilnică.
 
 
În ceea ce priveşte obiectele interzise, festivalierii nu vor putea intra cu role, skate-uri, biciclete, hoverboard-uri sau alte dispozitive de acest gen, nu vor avea acces cu animale de companie. 

Comentarii