Atac virulent împotriva lui Putin la tribuna principală a propagandei de stat, la oră de maximă audiență

sâmbătă, 03 septembrie 2022, 16:38
2 MIN
 Atac virulent împotriva lui Putin la tribuna principală a propagandei de stat, la oră de maximă audiență

Un fost colonel în armata URSS dă de pământ cu Putin la o oră de maximă audiență la televiziunea rusă. Principalele instituții de presă din Rusia oferă o imagine distorsionată a războiului din Ucraina, care nu are legătură cu ce se întâmplă pe teren. Pentru început, televiziunile din Rusia nici măcar nu-l numesc război. Pe postul de stat, Rossiya 1, tribună principală a propagandei de stat, a avut loc un schimb rar de replici. 

Mikhail Khodarenok, analist militar și fost colonel în armata URSS și apoi a Rusiei a șters pe jos cu Putin. Declarațiile sale nu au fost cenzurate. Ceea ce a rezultat a fost un schimb de replici rar întâlnit la televiziunea rusă. Declarațiile lui Khodarenok pot scoate în evidență faliile dintre diversele grupări de putere de la Kremlin și disensiunile dintre aceștia.

Cum a decurs emisiunea de la Rossyia 1, difuzată la o oră de maximă audiență pe întreg teritoriul Rusiei

Transmisiunea a durat 60 de minute, cu o discuție despre „operațiunea militară specială” a președintelui Putin în Ucraina. Kremlinul și propaganda sa susține în continuare că ofensiva rusă decurge conform planului.

Dar luni seara, oaspetele studioului Mikhail Khodarenok, un analist militar și colonel retras, a zugrăvit o imagine foarte diferită de ceea ce este promovat la televiziunile din Rusia. El a avertizat că „situația pentru Rusia se va înrăutăți în mod clar”, deoarece Ucraina primește asistență militară suplimentară din partea Occidentului și că „armata ucraineană poate înarma un milion de oameni”.

„Dorința de a-și apăra patria-mamă există foarte mult. Victoria finală pe câmpul de luptă este determinată de moralul ridicat al trupelor care vărsă sânge pentru ideile pentru care sunt gata să lupte.”

„Cea mai mare problemă cu situația militară și politică a Rusiei”, a continuat el, „este că suntem într-o izolare politică totală și întreaga lume este împotriva noastră, chiar dacă nu vrem să recunoaștem acest lucru. Trebuie să rezolvăm această problemă.”

„Situația nu poate fi considerată normală când împotriva noastră există o coaliție de 42 de țări și când resursele noastre, militar-politice și militaro-tehnice, sunt limitate”.

Ceilalți oaspeți din studio au tăcut auzind declarațiile lui Khodarenok

Tăcerea invitaților spune multe lucruri. Chiar și gazda, Olga Skabeyeva, de obicei feroce și vocală în apărarea ei a Kremlinului, părea ciudat de smerită.

Mai mult, pe project-e

Comentarii