Care au fost ultimele medii de admitere la facultăţile Politehnicii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 24.02.2021

Care au fost ultimele medii de admitere la facultăţile Politehnicii

GALERIE
Politehnica Iasi
  • Politehnica Iasi
- +

Rezultatele admiterii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au fost făcute publice la finalul acestei săptămâni pentru toate cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene. 

Astfel, candidaţii care şi-au depus dosarele la TUIASI au aflat dacă au fost admişi la facultatea pe care şi-o doreau, dacă au fost repartizaţi la specializările menţionate ca a doua sau a treia opţiune sau dacă vor trebui să încerce din nou la admiterea din toamnă. În ceea ce priveşte mediile de admitere, candidaţii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino" au aflat primii dacă au fost admişi sau nu la specializările acestor facultăţi, rezultatele la celelalte nouă fiind publicate la finalul acestei săptămâni.

La Facultatea de Arhitectură, perioada de admitere s-a încheiat pe 15 iulie, iar rezultatele au fost publicate pe 24 iulie, fiind singura facultate unde a fost nevoie şi de un dosar de lucrări pentru departajarea candidaţilor, pe lângă rezultatele de la bacalaureat. Astfel, ultima medie de admitere la Arhitectură a fost 7,43, candidatul având la bacalaureat media 6,95, iar la portofoliu 7,64.

La Automatică şi Calculatoare, rezultatele au fost publicate pe 27 iulie, şi în cazul acestei facultăţi admirea încheindu-se mai repede, pe 24 iulie. Dacă, în anii trecuţi, la această facultate se susţinea examen de admitere, anul acesta s-a intrat doar pe bază de dosar. Astfel, ultima medie de admitere din acest an la Automatică şi Calculatoare a fost 9,66, realizându-se o medie între nota la matematică de la bacalaureat, cea mai mare notă dintre nota la matematică, nota de la informatică sau nota de la fizică de la bacalaureat şi media de bacalaureat.

La nouă facultăţi s-a intrat cu media de la bacalaureat

La celelalte facultăţi admiterea a fost mai simplă, fiind luate în considerare mediile de bacalaureat. Astfel, la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului ultima medie de admitere a fost, la buget, 7,23, la taxă intrându-se şi cu 6,23.

La Facultatea de Construcţii şi Instalaţii s-a intrat anul acesta şi cu media 6,26.

La Facultatea Construcții de Maşini şi Management Industrial s-a intrat anul acesta şi cu media 6.

La Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, ultima medie de admitere a fost 8,58

La Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată s-a intrat în acest an şi cu media 8,03.

La Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, ultima medie din acest an este 6,03.

La Facultatea de Mecanică, cea mai mică medie de admitere a fost 7,56.

La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor s-a intrat în acest an şi cu media 6.

La Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, ultima medie de admitere înregistrată a fost 6,05.

În perioada următoare, după confirmarea locurilor de către candidaţi, Politehnica ieşeană va publica numărul de locuri rămase disponibile pentru fiecare facultate, locuri care vor putea fi ocupate la sesiunea de admitere din toamnă. Admiterea pentru studiile de masterat se va încheia pe 5 august. În cursul zilei de ieri erau depuse peste 600 de dosare pentru locurile la buget şi câteva zeci de dosare pentru cele la taxă. La cele 11 facultăţi sunt disponibile 1.600 de locuri la buget şi 821 la taxă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro? Mai bine nu

Lucian DÎRDALA

Euro? Mai bine nu

Guvernul şi clasa politică nu au niciun chef să introducă moneda unică, dar - spre deosebire de omologii lor maghiari sau polonezi - nu au curajul să o afirme explicit. De parcă întreg continentul nu s-ar putea odihni, noaptea, de grija intrării României în zona euro.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (II)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (II)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Cu Vio la Veneţia

Radu PĂRPĂUȚĂ

Cu Vio la Veneţia

Cu Vio am lucrat pe vremea lui Ceaşcă la un institut de cercetare. Prin '95-'96 ne-am întâlnit încă o dată, după care l-am pierdut (credeam definitiv). Era hotărât să plece în Occident.

Uriaşul cu suflet mare

Alex VASILIU

Uriaşul cu suflet mare

Dacă priveşti de sus, de pe dealul Mestecănişului, ori dacă o iei spre valea Iacobenilor, îţi atrag atenţia case mici „aruncate” pe-o coastă, uitate acolo de-un veac, două. 

pulspulspuls

Iaca din ce pălărie l-a tras afară de urechi pe noul subtprifect!

Iaca din ce pălărie l-a tras afară de urechi pe noul subtprifect!

Două vorbe pe azi, din prima, ca să nu uităm de el, despre noul subpprifect userist de Iaşi, junele Fănică de la Popricani. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.