anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Care au fost ultimele medii de admitere la facultăţile Politehnicii

GALERIE
Politehnica Iasi
  • Politehnica Iasi
- +

Rezultatele admiterii la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au fost făcute publice la finalul acestei săptămâni pentru toate cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene. 

Astfel, candidaţii care şi-au depus dosarele la TUIASI au aflat dacă au fost admişi la facultatea pe care şi-o doreau, dacă au fost repartizaţi la specializările menţionate ca a doua sau a treia opţiune sau dacă vor trebui să încerce din nou la admiterea din toamnă. În ceea ce priveşte mediile de admitere, candidaţii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino" au aflat primii dacă au fost admişi sau nu la specializările acestor facultăţi, rezultatele la celelalte nouă fiind publicate la finalul acestei săptămâni.

La Facultatea de Arhitectură, perioada de admitere s-a încheiat pe 15 iulie, iar rezultatele au fost publicate pe 24 iulie, fiind singura facultate unde a fost nevoie şi de un dosar de lucrări pentru departajarea candidaţilor, pe lângă rezultatele de la bacalaureat. Astfel, ultima medie de admitere la Arhitectură a fost 7,43, candidatul având la bacalaureat media 6,95, iar la portofoliu 7,64.

La Automatică şi Calculatoare, rezultatele au fost publicate pe 27 iulie, şi în cazul acestei facultăţi admirea încheindu-se mai repede, pe 24 iulie. Dacă, în anii trecuţi, la această facultate se susţinea examen de admitere, anul acesta s-a intrat doar pe bază de dosar. Astfel, ultima medie de admitere din acest an la Automatică şi Calculatoare a fost 9,66, realizându-se o medie între nota la matematică de la bacalaureat, cea mai mare notă dintre nota la matematică, nota de la informatică sau nota de la fizică de la bacalaureat şi media de bacalaureat.

La nouă facultăţi s-a intrat cu media de la bacalaureat

La celelalte facultăţi admiterea a fost mai simplă, fiind luate în considerare mediile de bacalaureat. Astfel, la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului ultima medie de admitere a fost, la buget, 7,23, la taxă intrându-se şi cu 6,23.

La Facultatea de Construcţii şi Instalaţii s-a intrat anul acesta şi cu media 6,26.

La Facultatea Construcții de Maşini şi Management Industrial s-a intrat anul acesta şi cu media 6.

La Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, ultima medie de admitere a fost 8,58

La Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată s-a intrat în acest an şi cu media 8,03.

La Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, ultima medie din acest an este 6,03.

La Facultatea de Mecanică, cea mai mică medie de admitere a fost 7,56.

La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor s-a intrat în acest an şi cu media 6.

La Facultatea de Design Industrial şi Managementul Afacerilor, ultima medie de admitere înregistrată a fost 6,05.

În perioada următoare, după confirmarea locurilor de către candidaţi, Politehnica ieşeană va publica numărul de locuri rămase disponibile pentru fiecare facultate, locuri care vor putea fi ocupate la sesiunea de admitere din toamnă. Admiterea pentru studiile de masterat se va încheia pe 5 august. În cursul zilei de ieri erau depuse peste 600 de dosare pentru locurile la buget şi câteva zeci de dosare pentru cele la taxă. La cele 11 facultăţi sunt disponibile 1.600 de locuri la buget şi 821 la taxă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Cosmin PAȘCA

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

Filmuletul zilei

opinii

Savanţii zilelor din urmă

Codrin Liviu CUȚITARU

Savanţii zilelor din urmă

„Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

Iaşul vrea tren urban! (II)

George ŢURCĂNAŞU

Iaşul vrea tren urban! (II)

În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

De la moară la războiul de ţesut

Bogdan ILIESCU

De la moară la războiul de ţesut

„Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

pulspulspuls

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.