anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Casa care îşi măreşte suprafaţa de trei ori şi alte invenţii, expuse la Euroinvent Iaşi

GALERIE
casa evantai, euroinventcasa evantai, euroinvent 102013euroinvent2014casa_evantaid
 • casa evantai, euroinvent
 • casa evantai, euroinvent 1
 • 0
 • 2013
 • euroinvent2014
 • casa_evantaid
- +

Casa expandabilă sau casa evantai, ce isi măreste suprafata de peste 3 ori; sisteme de protectie seismică; uniforma antitero marcată pentru recunoasterea in spectrul infrarosu; camera de filmat la adâncimi mari pentru scafandri; sisteme inovative pentru parcarea bicicletelor; materiale compozite geopolimerice; sisteme de betoane ecologice pentru constructii; softul care are grijă de sănătate si transformă pantofii in calculator al indicelui corporal; noi soiuri de copaci si plante sunt doar cateva dintre creatiile expuse la EUROINVENT 2014, ce își va deschide porțile, peste o săptamană, pentru inventatori și cercetători din toată lumea.

Desfășurat în perioada 22-24 mai 2014, la Palas Mall Iași, în inima orașului, EUROINVENT, unul dintre cele mai ample evenimente de acest gen din sud-estul Europei, reunește 350 de creații ale cercetătorilor și inventatorilor din 26 de țări şi se află la a şasea ediţie.
”EUROINVENT 2014 înregistrează cea mai amplă prezență de până acum a institutelor de cercetare din România, ce vor expune dispozitive și instalații de ultimă generație”, a spus Dr.Ing. Andrei Victor Sandu, coordonatorul Forumului Inventatorilor Romani si chairman al EUROINVENT. "Ediția din acest an, a VI-a, a Expoziției Europene a Creativității și Inovării - EUROINVENT 2014, marchează saltul calitativ al acestui eveniment prin noi perspective, un nou concept și o nouă locație. Înscriidu-se în Strategia europeană 2020 privind cercetarea și inovarea, EUROINVENT 2014 aduce o importantă plusvaloare prin deschiderea către economiile emergente din Asia de Sud – Est și adună, în același timp, la Iași, inventatori și cercetători din peste 20 de țări”, a completat Paul Matei, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct Iași, unul dintre organizatori. 
La EUROINVENT vor fi expuse și invențiile românești premiate la I-Envex - Expoziția Internațională de Invenții și Inovații, organizată, în aprilie 2014, in Malaezia, cu medaliide aur, argint si bronz dar si cu cinci mari premii: EYRec Creative Invention Award, World Invention Intellectual Property Association Award (WIIPA - 2 premii), Korea University Invention Association Award (KUIA), Association of Young Innovator and Scientist Indonesia Award (AYISI).
Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării, EUROINVENT, este organizată de Forumul Inventatorilor Români în colaborare cu Centrul de Informare EUROPE DIRECT Iaşi, prin structura sa gazdă, Asociaţia pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, în parteneriat cu Universitatea de Arte ”George Enescu” și Uniunea Artiștilor Plastici.
Sub egida EUROINVENT vor avea loc: Expoziția de invenții și cercetări, Salonul de carte tehnico-stiintifică, artistică si literară (unde vor fi premiate cărți publicate în ultimii doi ani), European Visual Art Exhibition (unde vor fi etalate creații ale artiștilor locali) și Workshopul - Cercetarea Științifică, Tehnologică și de Inovare în Actualul Context European.
Toate evenimentele sunt organizate cu sprijinul: Ministerul Educatiei Nationale, INCD URBAN INCERC Bucuresti, KESZ Romania, Cotnari, Asociația Dentară Română pentru Educație, Quartz Matrix, Rotaract Club Iasi Copou și Palas Mall.Expozitia promovează creativitatea românească în context european prin expunerea contribuțiilor școlilor academice, a institutiilor de cercetare, dar și a inventatorilor individuali.
Scopul evenimentului este în primul rând conștientizarea rolului creativității în viața modernă diseminarea şi promovarea rezultatelor cercetării, dar și încheierea de parteneriate între, crearea unor noi direcţii de cercetare-dezvoltare-inovare, transfer tehnologic în vederea implementării invenţiilor.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.