Centru de pregătire în matematică şi informatică pentru elevii de clasa a IV-a
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Centru de pregătire în matematică şi informatică pentru elevii de clasa a IV-a

GALERIE
centru pregatire, matematica
 • centru pregatire, matematica
- +

32 de cadre didactice de la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" au realizat un ghid menit să ajute profesorii din întreaga ţară să se adapteze la noile scenarii didactice prin care tehnologia este utilizată în predare şi învăţare. Mai exact, cei 32 de profesori de la Liceul "Moisil" au realizat primul ghid metodic produs grupul de creaţie şi inovaţiee LIIS, ghid care conţine resurse educaţionale şi instrumente privind învăţarea online. Acest ghid poate fi descărcat gratuit de pe site-ul liceului ieşean de către toţi profesorii din ţară şi cuprinde scenarii didactice bazate pe noile tehnologii în educaţie la toate ariile curriculare.

"Am constituit în noiembrie anul trecut grupul de lucru «Departamentul LIIS» cu rolul de a promova Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iaşi drept un cluster de resurse digitale şi experienţe E-Learning, consolidându-i rolul de reper în comunitatea educaţională", au explicat reprezentanţii liceului ieşean.

Pe lângă acest ghid destinat în principal cadrelor didactice, elevii din învăţământul primar din judeţul Iaşi pot participa la un centru de pregătire pentru dezvoltarea competenţelor STEM, în cadrul acestuia urmând să fie oferite lecţii gratuite de matematică, programare sau robotică. "Centrul de pregătire pentru performanţe în Matematică, Informatică, Robotică" se adresează elevilor din clasa a IV-a din judeţ, pasionaţi de matematică, programare sau robotică, aceste cursuri urmând să fie susţinute de către profesorii Liceului Teoretic de Informatică "Grigore Moisil".

Înscrierile la centru pot fi făcute până pe 15 octombrie prin completarea unui formular care poate fi accesat de pe pagina web a instituţiei de învăţământ ieşeană. Testarea celor înscrişi va avea loc pe 21 octombrie 2021, de la ora 16.30. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X