Centru de pregătire în matematică şi informatică pentru elevii de clasa a IV-a

vineri, 08 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 Centru de pregătire în matematică şi informatică pentru elevii de clasa a IV-a

32 de cadre didactice de la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" au realizat un ghid menit să ajute profesorii din întreaga ţară să se adapteze la noile scenarii didactice prin care tehnologia este utilizată în predare şi învăţare. Mai exact, cei 32 de profesori de la Liceul "Moisil" au realizat primul ghid metodic produs grupul de creaţie şi inovaţiee LIIS, ghid care conţine resurse educaţionale şi instrumente privind învăţarea online. Acest ghid poate fi descărcat gratuit de pe site-ul liceului ieşean de către toţi profesorii din ţară şi cuprinde scenarii didactice bazate pe noile tehnologii în educaţie la toate ariile curriculare.

"Am constituit în noiembrie anul trecut grupul de lucru «Departamentul LIIS» cu rolul de a promova Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iaşi drept un cluster de resurse digitale şi experienţe E-Learning, consolidându-i rolul de reper în comunitatea educaţională", au explicat reprezentanţii liceului ieşean.

Pe lângă acest ghid destinat în principal cadrelor didactice, elevii din învăţământul primar din judeţul Iaşi pot participa la un centru de pregătire pentru dezvoltarea competenţelor STEM, în cadrul acestuia urmând să fie oferite lecţii gratuite de matematică, programare sau robotică. "Centrul de pregătire pentru performanţe în Matematică, Informatică, Robotică" se adresează elevilor din clasa a IV-a din judeţ, pasionaţi de matematică, programare sau robotică, aceste cursuri urmând să fie susţinute de către profesorii Liceului Teoretic de Informatică "Grigore Moisil".

Înscrierile la centru pot fi făcute până pe 15 octombrie prin completarea unui formular care poate fi accesat de pe pagina web a instituţiei de învăţământ ieşeană. Testarea celor înscrişi va avea loc pe 21 octombrie 2021, de la ora 16.30. 

Comentarii