Chirica şi Alexe invită USR-PLUS la negocieri, după ce Cosette Chichirău anunţase că nu va fi nicio alianţă cu PNL
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Chirica şi Alexe invită USR-PLUS la negocieri, după ce Cosette Chichirău anunţase că nu va fi nicio alianţă cu PNL

GALERIE
conferinta Alexe Chirica_3
  • conferinta Alexe Chirica_3
- +

Cu o reprezentare confortabilă în CJ, Costel Alexe a respins propunerea copreşedintelui alianţei la dezbateri pentru desemnarea viceprimarilor. Pe fondul unei configuraţii mai complicate în Consiliul Local, Mihai Chirica s-a arătat deschis la orice discuţii 

Cei doi lideri ai PNL Iaşi şi, de-acum, şi ai judeţului, au invitat la negocieri liderii alianţei USR-PLUS şi ai PMP, pentru stabilirea majorităţilor în cele două consilii - Local şi Judeţean. „Orice colaborare cu PSD, fie că vorbim de Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Iaşi sau toate celelalte UAT-uri din judeţ, este exclusă”, a anunţat Costel Alexe. În schimb, „vrem să ne vedem cu preşedinţii USR-PLUS şi PMP, pentru a constitui o majoritate cât se poate de largă, astfel încât în următorii patru ani să nu avem nici măcar o sincopă în ceea ce priveşte dezvoltarea municipiului şi judeţului nostru”, a adăugat el. Încă şi mai împăciuitor, probabil dată fiind configuraţia mai complicată de la CL faţă de dispunerea mandatelor la CJ, Mihai Chirica a admis că „nu suntem cunoscătorii adevărului absolut” şi că liberalii vor prelua ideile bune ale altor partide.

Parcă uitând de candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Generală a Bucureştiului, Mihai Chirica a spus că USR şi PMP „sunt două formaţiuni care, în cea mai mare parte, au susţinut şi victoria de la Bucureşti”, iar Iaşul ”are nevoie să-şi contureze un drum similar cu Capitala”. Cum, la Iaşi, PMP este micul partid satelit al primarului, dar care în pragul noului mandat nu-i aduce şi majoritatea simplă sperată, va fi nevoie de negocieri cu USR-PLUS care, din tonul şi din punctul de vedere al celor doi lideri liberali, se anunţă dificile. Cu doar o zi înainte, ideea unei alianţe PNL - USR-PLUS fusese respinsă categoric de către copreşedintele Cosette Chichirău. Ea a adăugat că este deschisă la colaborări punctuale şi a propus desemnarea viceprimarilor în urma unei dezbateri. „Noi nu votăm pur politic, vrem să vedem că oamenii merită postul respectiv”, a precizat ea. Faţă de această propunere, prim-vicele PNL a opinat că, „probabil, e vorba de o dezbatere internă a fiecărui partid”. „Asta vom face şi noi împreună cu domnia sa, astfel încât să găsim o soluţie prielnică şi din punct de vedere politic, şi din punct de vedere administrativ”, a promis Mihai Chirica, declarându-se adeptul împărţirii puterii.

Preşedintele PNL a fost însă şi mai ferm. „Campania electorală s-a încheiat. Ieşenii au avut posibilitatea să analizeze dezbaterile propuse de noi cu mediul de afaceri, cu mediul academic, cu toată lumea, au studiat programele de guvernare locală şi au validat prin vot aşa cu au considerat ei”, a spus Costel Alexe. „Ieşenii nu au nevoie acum de alte dezbateri”, a conchis el, invitând însă toţi aleşii „la aceaşi masă, ca să stabilim care sunt direcţiile prioritare pentru dezvoltarea judeţului nostru şi să alegem oamenii pe care eu, la CJ, şi Mihai Chirica, la Primărie, considerăm că pot să facă aceste lucruri foarte repede”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.