Concurs de idei IT la „Innovation Labs“. Prototipurile, prezentate la Demo Day

sâmbătă, 09 martie 2019, 02:56
2 MIN
 Concurs de idei IT la „Innovation Labs“. Prototipurile, prezentate la Demo Day

Studenţii ieşeni care îşi doresc să dezvolte un produs tech alături de mentori, antreprenori şi specialişti în ICT şi business se pot înscrie la programul de pre-accelerare pentru startup-uri tehnice „Innovation Labs 2019“.

Programul din Iaşi se va desfăşura în perioada 9 martie – 20 mai 2019 şi este susţinut de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

Ediţia din acest an urmăreşte şapte direcţii de dezvoltare, „Agriculture“, „Cyber-Security“, „Fintech“, „Health & Lifestyle“, „Retail“, „Smart Cities“ şi „Smart Mobility“.

Innovation Labs este structurat în trei etape: Hackathon, Boost Day şi Demo Day. Mai exact, la hackathon-ul iniţial, care durează 24 de ore, echipele îşi pot contura ideile, pe care le vor susţine în faţa juriului şi a publicului şi obţin feedback de la mentori.

„Tinerii pornesc de la o idee pe care o rafinează în cadrul programului de mentorat şi o transformă treptat într-un prototip viabil şi persuasiv, cu aplicaţii în piaţă. Cele mai bune echipe vor continua să îşi dezvolte produsele în cadrul programului de mentorat din martie până în mai, prin întâlniri săptămânale cu specialişti de top din industria ICT şi din business. Împreună cu mentorii, tinerii îşi vor consolida şi testa prototipul iniţial pentru a obţine un produs funcţional şi validat cu clienţi reali“, au explicat organizatorii.

Apoi, echipele îşi vor prezenta prototipurile finale pe 20 mai la Demo Day, în faţa juriului, a potenţialilor investitori, parteneri, dar şi mass-media, având şansa de a câştiga atenţia unor finanţatori, parteneri şi noi utilizatori.

Comentarii