CUMPLIT! Băiat forţat de tată, cu amenințări, să îşi îngroape pe ascuns mama ucisă

miercuri, 03 ianuarie 2018, 02:59
2 MIN
 CUMPLIT! Băiat forţat de tată, cu amenințări, să îşi îngroape pe ascuns mama ucisă

Adolescentul obligat să îşi înhumeze mama a ţinut secretul câteva zile, dar de revelion nu a mai rezistat şi a povestit totul unui vecin. Victima a fost deshumată de pe câmp în prima zi din an. Pentru a face încadrarea faptei, poliţiştii vor să afle dacă femeia era încă vie când a fost îngropată.

Scene şocante descoperite de poliţişti în satul Cârlău din comuna Scobinţi, lângă oraşul Hârlău. Un adolescent de 17 ani a mărturisit cum a fost obligat de tată să îşi îngroape propria mamă, după ce, în prealabil, femeia ar fi fost lovită mortal de acesta, care era concubin al femeii, cei doi locuind împreună de peste 10 ani şi având împreună trei copii.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au început verificările în acest caz în prima zi din 2018, după ce un sătean a anunţat posibila crimă, povestită de fiul victimei, cei doi fiind prieteni buni.

„I-a zis: dacă află poliţia sau zici cuiva, te bag lângă mama ta“, a relatat tânărul, vecin cu băiatul, că i-ar fi spus autorul crimei.

O bătaie cruntă, la beţie, între părinţi

Verificările efectuate de poliţişti au relevat că femeia, în vârstă de 33 de ani, ar fi murit pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun. Atunci, ea ar fi fost bătută violent de către Ion Manole (47 de ani), în urma loviturilor ajungând în stare de inconştienţă.

Sătenii au declarat, ulterior faptei, în timp ce au fost audiaţi de anchetatori, că cei doi concubini obişnuiau să fie implicaţi în certuri, cele mai multe dintre acestea fiind provocate de consumul exagerat de băuturi alcoolice.

După ce şi-a lăsat concubina inconştientă, ieşeanul a încercat să o îngroape pe un câmp arat din apropiere de locuinţa sa. Nu ar fi reuşit de unul singur şi, din acest motiv, ar fi apelat la ajutorul fiului său. Adolescentul a povestit că a fost ameninţat cu moartea să nu povestească ce a fost pus să facă. În noaptea de revelion i-a spus însă unui amic ce se întâmplase, vestea ajungând astfel şi la poliţişti.

Autorităţile au dispus efectuarea necropsiei pentru a se descoperi dacă femeia mai era sau nu vie atunci când a fost îngropată. Rezultatele urmează a fi furnizate de către Institutul de Medicină Legală din Iaşi.

Copilul de 17 ani şi cele două surori ale lui mai mici au fost deja preluaţi de autorităţile de protecţie socială.

Comentarii