Dealer pentru căminele din Tudor: condamnat iniţial cu suspendare, un student de la Mecanică a fost trimis 3 ani după gratii

luni, 30 octombrie 2023, 02:50
2 MIN
 Dealer pentru căminele din Tudor: condamnat iniţial cu suspendare, un student de la Mecanică a fost trimis 3 ani după gratii

Scăpaţi în primă instanţă din ghearele justiţiei, patru traficanţi de droguri nu au mai fost la fel de norocoşi în apelul declarat de procurori. Curtea de Apel a transformat două pedepse cu suspendare în condamnări cu executarea în regim de detenţie.

Student la Facultatea de Mecanică, Constantin Băsu începuse în 2020 să consume cannabis, MDMA, ecstasy, amfetamină şi haşiş. Pentru a-şi asigura banii necesari drogurilor, a început să şi vândă cunoştinţelor, în special în zona căminelor T10 şi T15 din Tudor Vladimirescu. Un coleg de cameră, Andrei Apopii, i-a folosit drept „săgeată”, vânzând ocazional droguri pentru el, mai ales atunci când Băsu lipsea din cămin. În aprilie, Băsu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar Apopii la 2 ani şi 7 luni de închisoare, ambele pedepse fiind cu suspendarea executării.

Alţi doi traficanţi de droguri, Dumitru Chiţoi şi Marian Vatră, au fost judecaţi în acelaşi dosar. Chiţoi i-a vândut în decembrie 2021 lui Vatră timbre cu LSD şi DMT. O jumătate de an mai târziu, Vatră a început să intermedieze vânzările făcute de Chiţoi. Printre clienţi s-a numărat însă şi un investigator sub acoperire, ceea ce a dus la reţinerea celor doi. Cantitatea redusă de droguri vândute şi vârsta celor doi au dus la pedepse relativ uşoare. Chiţoi a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, iar Vatră, la 9 luni de închisoare, dar tot cu suspendarea executării.

Sentinţa dată de Tribunal în cazul celor patru a fost contestată de procurorii DIICOT, dar şi de Apopii. Magistraţii Curţii de Apel au văzut altfel lucrurile decât colegii de la instanţa inferioară, apreciind că cei doi „capi” trebuie condamnaţi mai sever şi să-şi execute pedepsele după gratii. Băsu a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Chiţoi urmează să intre după gratii pentru o perioadă de 2 ani şi 7 luni. Pedepsele aplicate lui Apopii şi Vatră au rămas neschimbate. Sentinţa Curţii de Apel este definitivă. 

Comentarii