Deputatul USR Filip Havârneanu: „Fiecare semnătură pentru Dreapta Unită este un Da pentru România modernă” (P)

vineri, 29 martie 2024, 17:42
3 MIN
 Deputatul USR Filip Havârneanu: „Fiecare semnătură pentru Dreapta Unită este un Da pentru România modernă” (P)

USR și Dreapta Unită propun o guvernare modernă, onestă, cu oameni profesioniști care să dezvolte orașele. Deputatul USR Filip Havârneanu este alături de colegii săi din USR Iași și le prezintă zilnic oamenilor, în stradă, angajamentele USR pentru comunități mai puternice și o educație solidă a copiilor.

Primarii USR muncesc de dimineață până seara cu piedici puse de actuala guvernare, de la toate nivelurile, de actuala putere, pentru investiții, pentru proiecte de dezvoltare.

"PSD și PNL vin după 10 ani de la Colectiv cu candidați la Primăria București cu oameni profund legați de tragedia care a îngrozit Capitala. Aici nu discutăm de culpa penală, ci de rotițele unui sistem care a omorât oameni și care azi vor să conducă orașul. Ce se întâmplă la București, se întâmplă în multe orașe din țară și nu mai putem lăsa administrațiile pe mâna unor politicieni profund corupți și fără conștiință", a declarat deputatul Filip Havârneanu.

Dreapta Unită strânge semnături pentru alegerile din 9 iunie

"Vreme de trei ani PSD și PNL au furat banii oamenilor prin scumpiri și cea mai mare inflație din Europa, prin dobânzi record și taxe mai mari, ca să-și plătească pensiile speciale, să plătească pensia lui Ciucă de 19.000 de lei, să își plătească salariile nesimțite și contractele pentru oamenii de partid. De fiecare dată, pentru orice prostie pe care au făcut-o, pentru orice taxă pe care au mărit-o, au mințit că USR e de vină.

Trei ani de jefuit românii prin scumpiri, taxe mai mari și împrumuturi la dobânzi record. Împreună îi vom opri. Nu-i lăsăm să fure viitorul României. Există speranță și viitorul este al nostru. Vom merge în fiecare colț al țării, vom sta de vorbă cu oamenii care s-au văzut cu veniturile scăzute din cauza inflației aduse de PSD-PNL, cu antreprenorii care au ajuns să fie sugrumați de taxele PSD-PNL. Vom vorbi despre planurile Dreptei Unite și ale USR pentru modernizarea României", a mai adăugat parlamentarul ieșean.

România modernă nu poate rămâne doar un vis

"Suntem în stradă, la Iași și strângem zi de zi semnături pentru a putea participa la alegerile locale și europarlamentare. Fără ele nu putem dezrădăcina, la alegeri, politicienii corupți și hoți care au pus stăpânire pe comunități. Avem o listă cu oameni extraordinari și muncitori de la USR Iași la Consiliul Local și un viitor primar în persoana lui Marius Bodea care va fi dat exemplu în administrație pentru felul în care înțelege să se implice în dezvoltarea orașului.

Mulțumesc tuturor celor care ni se alătură. Celor care se înscriu în USR, celor care ne susțin cu semnătura lor. Vom face să conteze!  Nu vă lăsați intimidați sau dezinformați. Cei care vă spun altceva despre noi ori ne atacă pe străzi colegii din partid, de fapt, se tem de faptul că vor fi înlăturați și nu vor mai putea risipi banii publici după bunul plac. E adevărat, avem nevoie de multe semnături, dar vom depăși acest prag pentru că peste tot sunt români care s-au săturat să fie păcăliți și lăsați să se obișnuiască de ani buni cu greul, în timp ce aleșii lor și-au construit palate și afaceri ilegale, dar prospere pe spinarea cetățenilor care muncesc cinstit", a precizat deputatul Filip Havârneanu.

USR dorește organizarea unui referendum privind eliminarea pensiilor speciale, simultan cu alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie. Reducerea numărului de parlamentari din Parlamentul României la 300, în conformitate cu dorința românilor exprimată prin referendum în anul 2009.

Reintroducerea sistemului de vot în două tururi pentru alegerea primarilor, pentru a genera o mai bună prezență la vot și a reduce influența baronilor locali.

Dreptul copiilor români să învețe în limba națională în orice școală din Uniunea Europeană și integrarea reală a României în Spațiul Schengen, sprijinind astfel libertatea de călătorie a cetățenilor, precum și creșterea competitivității firmelor românești.

Comentarii