Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 01.12.2023

Drumul de la Târgu Frumos la Botoşani nu se va face nici în acest an

GALERIE
asfaltare
  • asfaltare
- +

Modernizarea drumului naţional spre Botoşani a fost amânată. CNAIR a anulat licitaţia, susţinând că niciuna dintre cele zece oferte depuse nu avea documentaţia conformă cu cerinţele impuse.

Drumul de la Tg. Frumos la Botoşani nu se va face nici în acest an. Licitaţia începută în mai anul trecut şi care trebuia să se încheie în august a fost anulată la începutul acestei săptămâni. Lucrările pe cei 76 km, fiecare dintre judeţe având aproximativ jumătate din acest segment al drumului DN 28B, au fost amânate astfel din cauză că toate cele zece oferte au fost declarate neconforme de către CNAIR.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastruc­turii Rutiere se ocupă de licitaţie, nu noi“, ne-a declarat, ieri, Ovidiu Laicu, directorul Regionalei de drumuri naţionale Iaşi.

El s-a arătat nedumerit totuşi că niciuna dintre cele zece oferte nu a întrunit condiţiile. Şeful DRDP a exclus motivul modificării preţurilor materialelor - cum ar fi scumpirea bitumului în ultimul an - fiind de părere că mai degrabă au existat lacune în documentele prezentate de ofertanţi. Un comunicat al companiei anunţă reluarea licitaţiei pe 4 februarie.

„Compania are asigurată din bugetul de stat suma necesară derulării acestui proiect“, se precizează în document.

Valoarea estimată a proiectului este de 268,61 milioane de lei, iar durata contractului a fost fixată la 24 de luni (proiectare şi execuţie). Caietul de sarcini prevede, printre altele, construirea unui sens giratoriu la intrarea în Tg. Frumos, la intersecţia cu DN 28.

„CNAIR a înţeles importanţa acestui proiect pentru zona Moldovei şi a urgentat procedurile interne pentru reluarea licitaţiei. Compania se va organiza astfel încât, după depunerea ofertelor, evaluarea acestora să fie realizată în cel mai scurt timp posibil, pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede“, a precizat directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

După mai multe amânări, evaluarea ofertelor ar fi trebuit să se încheie la mijlocul lunii viitoare. Reluarea licitaţiei lasă foarte puţine şanse începerii lucrărilor în cursul acestui an. Mult mai probabil este că pe această rută se va putea circula în condiţii decente abia din 2022.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Dan CONSTANTIN

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Primarul ne tot ameninţă cu tot felul de proiecte, care de care mai fanteziste. Este campion la înşirat vorbe goale şi machete, niciun alt edil din ţară nu-l întrece.

opinii

Teroare academică

Codrin Liviu CUȚITARU

Teroare academică

Teroarea autentică se cunoaşte după maniera în care îi pici. Nota 4 pe linie reprezintă un act terorist primitiv, lipsit de rafinament. Eu evaluez numai pe o scară de la 0 la 1. Adică, în cataloagele mele, vei găsi note precum 0.12, 0.20, 0.37, 0.42, 0.63. În cazuri excepţionale, când mi se înmoaie şi mie sufletul, pun câte un 0.95 sau – cu mână tremurândă! – câte o notă de 1.

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Gabriel MURSA

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Universitatea constituie loc al reflecției produse de capul limpede. Universitatea nu trebuie să fie locul patimei, ci al calmului, al prezumției că adevărurile nu pot fi absolute, ci conjecturale, adică supuse permanentei verificări, cum ar spune Karl Popper. Ea constituie nu un spațiu al bigotismului, ci al toleranței, nu al comandamentelor, ci al spiritului critic, nu al spaimelor iraționale, ci al prudenței și al optimismului moderat. Universitarul și Universitatea nu pot pretinde statutul de deținător ultim al adevărului. 

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

pulspulspuls

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

Ehehee, nu ştim dacă aţi observatără, stimaţi telespectatori ai scenei politice locale, dar în ultima vreme se petrec lucruri tare interesante, cu schepsis şi cu bătaie lungă, în zona liberalilor de Bahlui. 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

    vezi raspunsuri