Drumul de la Târgu Frumos la Botoşani nu se va face nici în acest an

joi, 24 ianuarie 2019, 02:58
2 MIN
 Drumul de la Târgu Frumos la Botoşani nu se va face nici în acest an

Modernizarea drumului naţional spre Botoşani a fost amânată. CNAIR a anulat licitaţia, susţinând că niciuna dintre cele zece oferte depuse nu avea documentaţia conformă cu cerinţele impuse.

Drumul de la Tg. Frumos la Botoşani nu se va face nici în acest an. Licitaţia începută în mai anul trecut şi care trebuia să se încheie în august a fost anulată la începutul acestei săptămâni. Lucrările pe cei 76 km, fiecare dintre judeţe având aproximativ jumătate din acest segment al drumului DN 28B, au fost amânate astfel din cauză că toate cele zece oferte au fost declarate neconforme de către CNAIR.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastruc­turii Rutiere se ocupă de licitaţie, nu noi“, ne-a declarat, ieri, Ovidiu Laicu, directorul Regionalei de drumuri naţionale Iaşi.

El s-a arătat nedumerit totuşi că niciuna dintre cele zece oferte nu a întrunit condiţiile. Şeful DRDP a exclus motivul modificării preţurilor materialelor – cum ar fi scumpirea bitumului în ultimul an – fiind de părere că mai degrabă au existat lacune în documentele prezentate de ofertanţi. Un comunicat al companiei anunţă reluarea licitaţiei pe 4 februarie.

„Compania are asigurată din bugetul de stat suma necesară derulării acestui proiect“, se precizează în document.

Valoarea estimată a proiectului este de 268,61 milioane de lei, iar durata contractului a fost fixată la 24 de luni (proiectare şi execuţie). Caietul de sarcini prevede, printre altele, construirea unui sens giratoriu la intrarea în Tg. Frumos, la intersecţia cu DN 28.

„CNAIR a înţeles importanţa acestui proiect pentru zona Moldovei şi a urgentat procedurile interne pentru reluarea licitaţiei. Compania se va organiza astfel încât, după depunerea ofertelor, evaluarea acestora să fie realizată în cel mai scurt timp posibil, pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede“, a precizat directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

După mai multe amânări, evaluarea ofertelor ar fi trebuit să se încheie la mijlocul lunii viitoare. Reluarea licitaţiei lasă foarte puţine şanse începerii lucrărilor în cursul acestui an. Mult mai probabil este că pe această rută se va putea circula în condiţii decente abia din 2022.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii