Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Este nevoie de ajutorul vostru! Fetița a cărei mamă a fost ucisă pe trecere e tot în comă

GALERIE
fetita bolnava
  • fetita bolnava
- +

Larisa, fetiţa femeii-jandarm ucisă pe trecere la Suceava, e tot în comă. Apeluri pentru salvarea ei au fost lansate de colegii tatălui micuţei de doar un an şi jumătate.

Pe 14 noiembrie 2018, Irina Cristina Airinei, în vârstă de 40 de ani, angajată a Inspectoratului de Jandarmi Suceava, împreună cu copilul ei de un an și șase luni, aflat în cărucior, au fost lovite violent de o mașină când încercau să traverseze strada, pe trecerea de pietoni.

Femeia jandarm a murit imediat după accident, iar fetița ei, Larisa, a ajuns la spital în comă. În stare foarte gravă, copilul a fost transferat după câteva zile la un spital din București. De atunci, tatăl ei a vegheat-o permanent și, aproape ca o minune de Crăciun, cei doi au venit acasă, la Suceava, pentru două săptămâni, cât timp centrul în care e tratată a fost închis.

"În fotografie este Larisa Airinei, fetița lui Victor Maniliuc și a Irinei Airinei, cea din urmă decedată pe 14.11.2018.

Duminică vor pleca din nou spre clinica din București!

Ieri am reușit sa vorbesc cu tatăl Larisei, situația este foarte grea cu atât mai mult cu cât VICTOR este și mama și tata pentru îngerașul din fotografie.

Au nevoie de AJUTOR, cine dorește o poate face în conturile afișate.

Contul RO87 UGBI 0000 3320 0310 7RON este deschis la Garanti Bank Suceava, pe numele Maniliuc Victor Daniel.

Contul în Euro RO55 UGBI 0000 3320 2100 5EUR cu SWIFT UGBIROBU este deschis pe numele Maniliuc Victor Daniel la Garanti Bank Suceava.

Cont la Banca Transilvania, pentru cei care nu au posibilitatea să pună în cont la Garanti, RO45 BTRLRONCRT00K1277202, pe numele Maniliuc Victor Daniel", scrie pe Facebook Dud Mary.

"Un diagnostic cu traumatisme cât un cearșaf. O mamă în pământ, spulberată de un cretin pe o trecere pentru pietoni. Un îngeraș care luptă să trăiască. Larisa. O familie distrusă de un cretin analfabet, cocalar idiot cu mașină de zeci de cai putere, inconștient și ...idiot (să mă dea în judecată) care a nenorocit destine. Și pe care îl vom vedea, curând, cel mai probabil printre noi, mulțumită legislației permisive.

Ce a lăsat cretinul în urma lui? O fetiță de câteva luni în comă. Despre a cărei evoluții nici medicii nu se pot pronunța.

Cretinul a lăsat în urmă un tată, un părinte, al cărui singur scop e acum să audă că pruncul lor o să fie bine. Nimeni nu îi poate da garanția asta, în momentul de față. Nici kinetoterapeuții pe care trebuie să îi plătească din buzunar, nici medicii sau asistentele, nimeni. Poate doar Dumnezeu.

Am vorbit astăzi cu Victor, Victor Maniliuc, tatăl micuței. L-am simțit un om puternic și încrezător, ale cărui priorități s-au modificat, ireversibil, din ziua nefastului accident. Mi-a vorbit despre implicarea secretarului de stat Raed Arafat, a prefectului Sucevei Mirela Elena Adomnicai, a medicilor și asistentelor medicale.

Mi-a expus și nemulțumirea că Larisa nu a fost supusă unui examen RMN (rezonanță magnetică nucleară), așa cum ar fi fost normal, acesta evidențiind eventualele leziuni de trunchi cerebral.

Peste trei zile Larisa va fi internată la Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie "Nicolae Robănescu". Toate acestea implică cheltuieli. Pe care, pe lângă suferință, Victor va trebui să le facă față.

Cum? Cu ajutorul nostru! (...)

Peste ani, Larisa vă va mulțumi tuturor. I-ați savat viața", scrie și Bogdan Bănică pe Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri