De Business

Punem punctul pe știi

EXCLUSIV: Constantin Panainte, tranzacţie de 9,15 milioane de euro pentru majoritatea activelor Technosteel LBR

vineri, 05 august 2022, 14:43
2 MIN
 EXCLUSIV: Constantin Panainte, tranzacţie de 9,15 milioane de euro pentru majoritatea activelor Technosteel LBR

Omul de afaceri Constantin Panainte a câştigat licitaţia pentru activele societăţii ieşene Technosteel LBR cu suma de aproape 9,15 milioane de euro fără TVA, potrivit datelor transmise de CITR România la solicitarea “Ziarului de Iaşi”. 

Panainte a cumpărat activele imobile, mai exact amplasamentul industrial din calea Chişinăului (un teren în suprafaţă totală de 93.102 mp având construcţii de 43.685 mp), pentru care “a scos din buzunar” circa 8,84 milioane de euro fără TVA, dar şi bunuri mobile (echipamente tehnologice), pentru suma de 310.000 de euro fără TVA. Producătorul local de ţevi metalice se află în reorganizare judiciară din anul 2018.

Activele au fost luate de Deco Dem Natura şi Napoli 33

Bunurile au fost adjudecate prin firmele Deco Dem Natura (cu o cotă de 75,86%) şi Napoli 33 (cu o cotă de 24,14%), ambele companii fiind administrate de Panainte. CITR România, lichidatorul judiciar al Technosteel LBR, nu se află la prima intenţie de a vinde aceste proprietăţi, astfel că preţul de pornire la licitaţie a scăzut considerabil.

La inaugurare, firma Technosteel LBR a fost vizitata de fostul premier Adrian Nastase

În toamna anului 2020, dar şi pe parcursul anului trecut, administratorul judiciar dorea să obţină cel puţin 11,95 milioane de euro fără TVA din vânzarea terenului de peste 9 hectare (inclusiv halele construite), Panainte cumpărându-l cu aproape 3,1 milioane de euro mai puţin la licitaţia organizată luna trecută.

Ce bunuri mai deţine Constantin Panainte?

Complexul de clădiri Deco Dem Natura este situat pe Calea Chişinăului, oferind spaţii logistice şi de birouri pentru mai multe companii importante precum Fan Courier, ori Vitesco Technologies. Prezentă în Iaşi cu două centre de cercetare şi dezvoltare pe Calea Chişinăului, Vitesco a închiriat la sfârşitul anului trecut un imobil ce aparţine societăţii ieşene Deco Dem Natura, administrată “în acte” de Iulia Panainte. Constantin Panainte mai deţine, împreună cu fratele lui, şi Hanul Trei Sarmale.

Cititi si: Constantin Panainte a cumpărat terenurile şi clădirile firmei Technosteel LBR. Bomba verii!

Cititi si: Misterul comentariului fostului ministru Fenechiu la anunţul lui Muraru că a depus plângere în urma demolării hanului “Trei Sarmale”

Comentarii