Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Dosar penal cu poliţist, pistoale şi amante la Tribunal

EXCLUSIV: Răzbunarea amantei unui polițist din Iași care n-a scăpat de nevastă

GALERIE
politist-pistol
  • politist-pistol
- +
Poveste pe cât de încâlcită, pe atât de neverosimilă, cu acuzaţii penale, în care „personajul negativ“ este un poliţist din Iaşi. Motivul: şi-ar fi hărţuit amanta, folosind inclusiv arma din dotare. El este acuzat că ar fi hărţuit o femeie cu care ar fi avut o relaţie extraconjungală, supărat că aceasta nu mai voia să continue relaţia de iubire. Cazul a părăsit alcovul amantei şi a ajuns în instanţă, unde s-au adus acuze halucinante: poliţistul ar fi mers în uniformă şi cu pistolul la el, pe care l-a şi scos din teacă, la locul de muncă al amantei în scopul de a o intimida. Judecătorii au admis că între poliţist şi amanta sa este o relaţie tensionată, însă au respins cererea femeii de a institui un ordin de protecţie împotriva poliţistului. Acesta este vizat şi de un dosar penal de hărţuire, cercetat chiar de colegii săi, însă sub supravegherea Parchetului.

Un poliţist din Iaşi este implicat într-o poveste încâlcită, piperată cu acuzaţii de infidelitate, dar şi de presupuse agresiuni comise asupra unei femei. Petru Condrea, angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, în municipiul Iaşi, a fost chemat în judecată de o femeie cu care a avut o relaţie extraconjugală, fiind acuzat de aceasta că ar fi hărţuit-o.

Din acest motiv, amanta poliţistului, Loredana A. (37 de ani), a cerut Judecătoriei instituirea unui ordin de protecţie împotriva agentului. Cererea a fost formulată la finele lunii trecute, însă respinsă de Judecătorie, care, deşi a admis unele dintre susţinerile femeii, a considerat că acestea nu sunt suficiente pentru a-l obliga pe Condrea să stea departe de amanta sa. Deşi a contestat decizia primei instanţe, Loredana A. şi-a retras plângerea acum două zile.

Poliţistul este cercetat însă pe latură penală chiar de colegii săi, într-un dosar de hărţuire ce conţine acuzaţii similare.

Păcălită de poliţist că va divorţa de soţie

Petru Condrea a fost prezent în sala de judecată pe 24 octombrie, alături de un avocat din oficiu. A aflat acolo că Loredana A. nu mai vrea să aibă nicio legătură cu el, ba mai mult, că femeia vrea să nu se poată apropia la mai puţin de 100 de metri de ea. Potrivit datelor din dosar, Loredana A. este mama unui copil şi a avut o relaţie amoroasă cu poliţistul începând cu ianuarie 2017, fără a locui însă împreună. Din toamna anului trecut, supărată de modul în care se comportă poliţistul, Loredana a refuzat să mai continue relaţia, cu atât mai mult cu cât Condrea i-ar fi spus că va divorţa, însă nu s-a ţinut de cuvânt.

Loredana a acuzat că, după ce s-a despărţit de poliţist, acesta ar fi „urmărit-o cu insistenţă“, i-ar fi trimis nenumărate mesaje, ar fi mers la ea la serviciu. Femeia a invocat că poliţistul ar fi venit la ea la muncă în uniformă, uneori cu arma afişată ostentativ, ceea ce i-ar fi produs o stare de teamă. Mai mult, a precizat avocata Loredanei, aceasta ar fi fost nevoită să demisioneze din cauza vizitelor amantului său. Argumentele femeii nu au fost însă suficiente pentru ca judecătorii să instituie ordinul de protecţie.

„Există certitu­dinea unor neînţe­legeri între părţi legate de statutul de persoană căsătorită a pârâtului şi de refuzul reclamantei de a continua relaţia în acest context, însă sub nicio formă nu poate fi reţinut că există o stare de pericol reală“, au explicat magistraţii Judecătoriei Iaşi, potrivit unor documente obţinute de „Ziarul de Iaşi“.

„Concluzia instanţei este că în speţa de faţă ar fi exagerat ca în lipsa unor probe pertinente şi concludente să conferim titlul de victimă unei persoane adulte de 37 ani şi titlul de agresor unei persoane care întâmplător este şi poliţist, pentru dorinţa pârâtului de a continua relaţia amoroasă în condiţiile în care, după separare, părţile au menţinut comunicarea unul cu celălalt“, au mai explicat Judecătorii ieşeni.

Cum s-a apărat poliţistul în instanţă

Tot la proces, judecătorii au asculat un material audio din care a reieşit că poliţistul şi-a cerut scuze de la amanta sa, spunând că nu are nimic cu ea. De altfel, avocatul agentului de Poliţie a arătat „nu s-a făcut dovada că pârâtul (poliţistul) ar fi ameninţat-o în vreun fel pe reclamantă“.

Avocatul Robert Huc a mai arătat că acţiunea femeii „reprezintă o răzbunare a reclamantei faţă de pârât motivat de faptul că acesta nu a finalizat procesul de divorţ“.

Petru Condrea este cercetat şi de colegii săi pentru hărţuire, ca urmare a unei plângeri depuse de Loredana A. Investigaţia este supravegheată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

„În funcţie de rezultatele anchetei, în cauză se vor lua măsurile procesuale legale“, ne-au transmis, ieri, reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Petru Condrea nu a putut fi contactat personal pentru a explica acuzaţiile aduse de amanta sa.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri