EXCLUSIV: S-a stins unul dintre cei mai îndrăgiți şi mai reputaţi profesori ai USAMV

duminică, 30 decembrie 2018, 16:30
2 MIN
 EXCLUSIV: S-a stins unul dintre cei mai îndrăgiți şi mai reputaţi profesori ai USAMV

Doliu la Agronomie! Unul dintre cei mai iubiți profesori, Constantin Vasilică, s-a stins la vârsta de 92 de ani.

 

Senatul și Consiliul de Administrație ale Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsului prof. univ. dr. CONSTANTIN VASILICĂ, dascăl desăvârșit și devotat, care și-a dedicat întreaga viață școlii agronomice ieșene, om de o aleasă noblețe sufletească, o personalitate marcantă a învâţământului superior agronomic din România.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 3 ianuarie 2019, începând cu ora 11 la biserica Sfânta Parascheva Păcurari, iar înmormântarea la cimitirul Eternitatea din Iași.
Dumnezeu să îl aibă în paza Sa și să îl odihnească în pace.

Constantin Vasilică s-a născut pe 5 februarie 1926 în comuna Tudora, județul Botoşani. Facultatea de Agronomie a Universităţii „Ion Ionescu de la Brad” a absolvit-o în 1951. A parcurs toate treptele învăţământului universitar, de la preparator până la profesor titular.

La 1 octombrie 1996 a ieşit la pensie, continuându-și însă activitatea în Universitate ca profesor consultant și conducător de doctorat. A muncit aproape 70 de ani, el fiind cel care a pus bazele celor mai numeroase relații internaționale actuale ale universității.

În ultima perioadă, profesorul a fost foarte bolnav.

Mai multe despre viața și activitatea profesorului aflați de AICI.

VEDEȚI ȘI:

Omagiu aniversar pentru Prof. univ. Dr. Dr. H.c. Constantin VASILICĂ, la UASMV Iași

Comentarii