Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

EXCLUSIV: Trei poliţişti de frontieră din Iași, în floarea vârstei, răpuşi de COVID

GALERIE
politisti frontiera
  • politisti frontiera
- +

Cei trei aveau vârste între 44 şi 50 de ani. "Avem oameni infectaţi şi alţi oameni care sunt în carantină. Unii ies din carantină şi alţii intră, la fel ca cei confirmaţi cu virusul. Ne descurcăm cu putem, încercăm să ajutăm familiile celor care au murit", ne-a spus Victor Dumitru Mariniuc, inspectorul şef al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Covidul face prăpăd în Poliţia de Frontieră Iaşi. În ultimile trei luni, trei ofiţeri din judeţul Iaşi au decedat după ce s-au infectat cu virusul.

Unul dintre ei are şase copii, iar un altul, doi copii. Şeful Poliţiei de Frontieră Iaşi spune că sunt "mulţi" colegi care sunt infectaţi, fără să ofere numărul celor care stau la pat sau în carantină. Liderii de sindicat acuză ministrul că nu le oferă spor de risc, deşi au cei mai mulţi poliţişti morţi din sistem.

În judeţul Iaşi sunt aproximativ 1.100 de poliţişti de frontieră, dintre care aproximativ 100 activează la sediul central din Copou, adică în locul în care lucra ultimul poliţist decedat din cauza virusului: Mihai Butnaru, comisar şef. Acesta avea 44 de ani şi a murit pe data de 10 decembrie, în jurul orei 17.

El se afla internat în spital şi se pare că avea afecţiuni cronice. Colegii, care ii deplâng moartea, au spus despre el că nu avea copii. În privinţa celorlaţi doi poliţişti de frontieră, aceştia lucrau la sediul din Manta Roşie.

"Este vorba despre agent şef Gheorghe Ciobanu, confirmat pozitiv cu Covid, intrat în izolare din 23 noiembrie. A fost internat în spital pe fondul agravării stării de sănătate pe data de 27 noiembrie, iar pe data de 2 decembrie a decedat. Acesta avea vârsta de 50 de ani, avea un copil de 15 ani. Era venit în sistem de la jandarmi, în anul 2002", ne-a spus un poliţist de frontieră.

Al treilea poliţist decedat se numeşte Iulian Cojocia, în vârstă de 50 de ani. Acesta avea şase copii şi lucra la sediul din Manta Roşie, ca şi colegul său.

"Acesta a avut atac cerebral iniţial, a fost dus la spital, soţia şi-a dat acordul pntru a i se preleva organele spre a fi donate, apoi a venit rezultatul că este confirmat cu Covid", ne-a spus acelaşi poliţist de frontieră. Şeful instituţiei ne-a precizat că îi este interzis să ofere date despre situaţia infectărilor cu acest virus în structura pe care o conduce.

"Cifra fluctuează de la o zi la alta. Avem oameni infectaţi şi alţi oameni care sunt în carantină. Unii ies din carantină şi alţii intră, la fel ca cei confirmaţi cu virusul. Ne descurcăm cu putem, încercăm să ajutăm familiile celor care au murit", ne-a spus Victor Dumitru Mariniuc, inspectorul şef al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Reprezentanţii sindicatului poliţiei spun că oamenii legii ar trebui să primească un spor pentru că sunt expuşi riscului infectării cu covid.

"Organizaţia noastră, cu nemăsurată tristeţe transmite condoleanţe familiilor. Ştim că în aceste moment cuvintele sunt de prisos. Sperăm din suflet ca în aceste clipe grele, prezenţa rudelor şi prietenilor să vă aducă alinare. Totodată, transmitem şi un mesaj domnului ministru Vela, faptul că ar trebui să ştie că poliţiştii de frontieră sunt în prima linie. Am pierdut mai mulţi oameni decât orice altă categorie preofesională, iar dacă eraţi un adevărat camarad, v-aţi fi luptat cu adevărat pentru un spor de risc Covid 19, aşa cum aţi promis", ne-a spus aseară Florin Zlate, lider în cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri