Fuziunea dintre arte și informatică la LIIS
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Fuziunea dintre arte și informatică la LIIS

GALERIE
liceu informatica iasi
  • liceu informatica iasi
- +

„Fiecare om ar trebui să asculte puțină muzică, să citească puțină poezie și să privească o pictură frumoasă în fiecare zi din viața sa.” Goethe

Ne-a plăcut mereu la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași să stimulăm creativitatea, să le insuflăm dragilor noștri elevi dragostea pentru frumos. Din dorința de a sprijini elevii să privească arta pentru că trăim într-o lume vizuală, doamna profesoară de arte plastice – prof. dr. Anișoara Munteanu a construit site-ul Arte LIIS50 care va fi lansat cu ocazia aniversării a 50 de ani de învățământ informatic la Iași. Site-ul are mai multe secțiuni, dintre care amintim câteva: Arte vizuale, Arte digitale, Muzică, Sport.

“Putem dobândi o înțelegere vizuală sporită când petrecem timp privind lucruri, fie că este vorba de fotografiile dintr-un catalog sau de pe un site web, lucrările dintr-un muzeu sau natura înconjurătoare. O astfel de atenție, către mediul în care trăim, ne face o persoană mai bună.

Existăm în spațiu mai conștienți, mai alerți și mai prezenți. Câteodată oamenii cred că singura cale de a privi arta este mersul la muzee sau în galerii de artă. Uneori, însă, arta este peste tot: pe stradă, dacă te uiți la arhitectură sau la peisaj. Asta înseamnă a observa, a vedea dincolo de prima impresie, de obișnuit! Oamenii se uită la artă și zic: „Îmi place asta!” sau „Nu-mi place asta!” și merg mai departe. Au noțiuni predeterminate. Dar dacă te oprești un moment și te uiți mai atent la ceva, poți începe să observi un detaliu pe care nu l-ai fi văzut înainte. Sunt atâtea detalii în jur, pe care le putem absorbi, dacă am acorda o clipă și am lăsa să ne copleșească frumusețea care ne înconjoară.” Prof. dr. Anișoara Munteanu

Site-ul Arte LIIS50 , disponibil la link-ul http://liis.ro/Îarteliis50/index.html, ne invită la reflecții și trăiri despre frumos, armonie, mișcare, culoare, sunet. Acesta este și un prilej de a prezenta performerii, elevi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași care au obținut premii și rezultate de excepție la competiții artistice (Ioana Grădinariu – clasa a IX-a F), au avut expoziții de pictură (Ilinca Pricop, președinta Consiliului Școlar al Elevilor – clasa a XI-a A), au realizat expoziții de artă fotografică (Tudor Teșcu – clasa a XII-a B), practică șah la nivel de excelență (Miruna Lehaci – clasa a X-a D), reprezintă elita sportivă la scrimă în Centrul Olimpic al României (Amalia Stan – clasa a IX-a B și Cosmin Stan – clasa a XI-a A), iubesc să joace baschet în pauze și să participe la Olimpiada Sportului Școlar (echipele de baschet ale școlii) sau compun piese muzicale (Romina Apostol – clasa a X-a E și Ștefan Munteanu – clasa a X-a A).

La LIIS cultivăm pasiunile elevilor și apreciem performanțele obținute de ei. Valorizăm arta din jurul nostru pentru a-i sprijini pe elevi să găsească frumosul din sufletele lor.

Să ascultăm, să privim, să înțelegem!

Director, Prof. dr. Adina Romanescu

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.