anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Fuziunea dintre arte și informatică la LIIS

GALERIE
liceu informatica iasi
 • liceu informatica iasi
- +

„Fiecare om ar trebui să asculte puțină muzică, să citească puțină poezie și să privească o pictură frumoasă în fiecare zi din viața sa.” Goethe

Ne-a plăcut mereu la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași să stimulăm creativitatea, să le insuflăm dragilor noștri elevi dragostea pentru frumos. Din dorința de a sprijini elevii să privească arta pentru că trăim într-o lume vizuală, doamna profesoară de arte plastice – prof. dr. Anișoara Munteanu a construit site-ul Arte LIIS50 care va fi lansat cu ocazia aniversării a 50 de ani de învățământ informatic la Iași. Site-ul are mai multe secțiuni, dintre care amintim câteva: Arte vizuale, Arte digitale, Muzică, Sport.

“Putem dobândi o înțelegere vizuală sporită când petrecem timp privind lucruri, fie că este vorba de fotografiile dintr-un catalog sau de pe un site web, lucrările dintr-un muzeu sau natura înconjurătoare. O astfel de atenție, către mediul în care trăim, ne face o persoană mai bună.

Existăm în spațiu mai conștienți, mai alerți și mai prezenți. Câteodată oamenii cred că singura cale de a privi arta este mersul la muzee sau în galerii de artă. Uneori, însă, arta este peste tot: pe stradă, dacă te uiți la arhitectură sau la peisaj. Asta înseamnă a observa, a vedea dincolo de prima impresie, de obișnuit! Oamenii se uită la artă și zic: „Îmi place asta!” sau „Nu-mi place asta!” și merg mai departe. Au noțiuni predeterminate. Dar dacă te oprești un moment și te uiți mai atent la ceva, poți începe să observi un detaliu pe care nu l-ai fi văzut înainte. Sunt atâtea detalii în jur, pe care le putem absorbi, dacă am acorda o clipă și am lăsa să ne copleșească frumusețea care ne înconjoară.” Prof. dr. Anișoara Munteanu

Site-ul Arte LIIS50 , disponibil la link-ul http://liis.ro/Îarteliis50/index.html, ne invită la reflecții și trăiri despre frumos, armonie, mișcare, culoare, sunet. Acesta este și un prilej de a prezenta performerii, elevi la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iași care au obținut premii și rezultate de excepție la competiții artistice (Ioana Grădinariu – clasa a IX-a F), au avut expoziții de pictură (Ilinca Pricop, președinta Consiliului Școlar al Elevilor – clasa a XI-a A), au realizat expoziții de artă fotografică (Tudor Teșcu – clasa a XII-a B), practică șah la nivel de excelență (Miruna Lehaci – clasa a X-a D), reprezintă elita sportivă la scrimă în Centrul Olimpic al României (Amalia Stan – clasa a IX-a B și Cosmin Stan – clasa a XI-a A), iubesc să joace baschet în pauze și să participe la Olimpiada Sportului Școlar (echipele de baschet ale școlii) sau compun piese muzicale (Romina Apostol – clasa a X-a E și Ștefan Munteanu – clasa a X-a A).

La LIIS cultivăm pasiunile elevilor și apreciem performanțele obținute de ei. Valorizăm arta din jurul nostru pentru a-i sprijini pe elevi să găsească frumosul din sufletele lor.

Să ascultăm, să privim, să înțelegem!

Director, Prof. dr. Adina Romanescu

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovizonul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Isărescu Ceai de Tei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X