I.S.J. Iaşi participă la parteneriatul strategic Erasmus+ KA2 „STUDENT TALENT BANK”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Întâlnire de proiect pentru educaţia antreprenorială inovativă a elevilor

I.S.J. Iaşi participă la parteneriatul strategic Erasmus+ KA2 „STUDENT TALENT BANK”

GALERIE
ISJ BankISJ Bank1
  • ISJ Bank
  • ISJ Bank1
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi derulează, în perioada 2017-2019, Proiectul Erasmus+ „Student Talent Bank”, alături de partenerii săi, ALDA – The European Association For Local Democracy -  Franţa (coordonator), PLATON M.E.P.E. - Grecia,  EUN PARTNERSHIP AISBL – Belgia, Universidad De Valladolidad – Spania, Stichting Incubator – Olanda şi Eurocrea Merchant – Italia, având ca scop promovarea educaţiei antreprenoriale în rândul profesorilor din şcolile secundare, pentru a preveni abandonul şcolar şi a facilita tranziţia de la şcoală la locul de muncă, printr-o implicare autentică a elevilor, inclusiv a celor din şcolile care înregistrează un procent ridicat de minorităţi etnice.

În acest context, la întâlnirea transnaţională a Proiectului Erasmus+ „Student Talent Bank”, organizată în Olanda, la Leeuwarden, în perioada 11-12 aprilie 2019, echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a fost reprezentată de d-na inspector şcolar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, şi d-na inspector şcolar, prof. Gabriela Conea. Agenda evenimentului a inclus referiri la finalizarea traducerii modulelor de formare pentru profesori, identificarea conţinuturilor platformei online dedicate elevilor, The Bank Talent School, analiza evaluării programului de formare a profesorilor participanţi la sesiunea din martie 2019 organizată la Bruxelles de European School Network, strategii pentru organizarea unui evenimentul naţional de multiplicare, respectiv pentru diseminarea activităţilor, monitorizarea şi evaluarea proiectului.
 
 Activităţile asumate de către I.S.J. Iaşi au în vedere coordonarea regională, participarea la întâlniri transnaţionale, precum şi contribuţii la dezvoltarea rezultatelor intelectuale. Concret, au fost finalizate şase module de formare: „Antreprenoriat”, „Abilităţi antreprenoriale: pedagogii noi şi medii de învăţare”, „Inteligenţă emoţională şi leadership”, „Managementul diversităţii”, „Managementul talentelor şi coaching”, „Învăţare reciprocă”. De asemenea, şase profesori ieşeni au beneficiat de un program de studiu intensiv la Bruxelles, în luna martie 2019: Irina Elena Aporcăriţei - Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Mihaela-Adina Romanescu şi Maria Cristina Fulop - Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Cătălina Mihaela Rusu - Colegiul Naţional Iaşi, Cristina-Emanuela Vameşu - Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, Elena-Mirela Vasile - Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” Iaşi.
 
Agenda viitoare include un eveniment de multiplicare (8 mai, Sala de conferinţe Hotel Ramada Iaşi), pilotarea modulelor de formare, precum şi acţiuni specifice de monitorizare şi evaluare  a activităţilor din portofoliul proiectului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.