I.S.J. Iaşi participă la parteneriatul strategic Erasmus+ KA2 „STUDENT TALENT BANK”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

Întâlnire de proiect pentru educaţia antreprenorială inovativă a elevilor

I.S.J. Iaşi participă la parteneriatul strategic Erasmus+ KA2 „STUDENT TALENT BANK”

GALERIE
ISJ BankISJ Bank1
  • ISJ Bank
  • ISJ Bank1
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi derulează, în perioada 2017-2019, Proiectul Erasmus+ „Student Talent Bank”, alături de partenerii săi, ALDA – The European Association For Local Democracy -  Franţa (coordonator), PLATON M.E.P.E. - Grecia,  EUN PARTNERSHIP AISBL – Belgia, Universidad De Valladolidad – Spania, Stichting Incubator – Olanda şi Eurocrea Merchant – Italia, având ca scop promovarea educaţiei antreprenoriale în rândul profesorilor din şcolile secundare, pentru a preveni abandonul şcolar şi a facilita tranziţia de la şcoală la locul de muncă, printr-o implicare autentică a elevilor, inclusiv a celor din şcolile care înregistrează un procent ridicat de minorităţi etnice.

În acest context, la întâlnirea transnaţională a Proiectului Erasmus+ „Student Talent Bank”, organizată în Olanda, la Leeuwarden, în perioada 11-12 aprilie 2019, echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a fost reprezentată de d-na inspector şcolar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, şi d-na inspector şcolar, prof. Gabriela Conea. Agenda evenimentului a inclus referiri la finalizarea traducerii modulelor de formare pentru profesori, identificarea conţinuturilor platformei online dedicate elevilor, The Bank Talent School, analiza evaluării programului de formare a profesorilor participanţi la sesiunea din martie 2019 organizată la Bruxelles de European School Network, strategii pentru organizarea unui evenimentul naţional de multiplicare, respectiv pentru diseminarea activităţilor, monitorizarea şi evaluarea proiectului.
 
 Activităţile asumate de către I.S.J. Iaşi au în vedere coordonarea regională, participarea la întâlniri transnaţionale, precum şi contribuţii la dezvoltarea rezultatelor intelectuale. Concret, au fost finalizate şase module de formare: „Antreprenoriat”, „Abilităţi antreprenoriale: pedagogii noi şi medii de învăţare”, „Inteligenţă emoţională şi leadership”, „Managementul diversităţii”, „Managementul talentelor şi coaching”, „Învăţare reciprocă”. De asemenea, şase profesori ieşeni au beneficiat de un program de studiu intensiv la Bruxelles, în luna martie 2019: Irina Elena Aporcăriţei - Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Mihaela-Adina Romanescu şi Maria Cristina Fulop - Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Cătălina Mihaela Rusu - Colegiul Naţional Iaşi, Cristina-Emanuela Vameşu - Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, Elena-Mirela Vasile - Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” Iaşi.
 
Agenda viitoare include un eveniment de multiplicare (8 mai, Sala de conferinţe Hotel Ramada Iaşi), pilotarea modulelor de formare, precum şi acţiuni specifice de monitorizare şi evaluare  a activităţilor din portofoliul proiectului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.