anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.07.2020

Întâlnire de proiect pentru educaţia antreprenorială inovativă a elevilor

I.S.J. Iaşi participă la parteneriatul strategic Erasmus+ KA2 „STUDENT TALENT BANK”

GALERIE
ISJ BankISJ Bank1
  • ISJ Bank
  • ISJ Bank1
- +

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi derulează, în perioada 2017-2019, Proiectul Erasmus+ „Student Talent Bank”, alături de partenerii săi, ALDA – The European Association For Local Democracy -  Franţa (coordonator), PLATON M.E.P.E. - Grecia,  EUN PARTNERSHIP AISBL – Belgia, Universidad De Valladolidad – Spania, Stichting Incubator – Olanda şi Eurocrea Merchant – Italia, având ca scop promovarea educaţiei antreprenoriale în rândul profesorilor din şcolile secundare, pentru a preveni abandonul şcolar şi a facilita tranziţia de la şcoală la locul de muncă, printr-o implicare autentică a elevilor, inclusiv a celor din şcolile care înregistrează un procent ridicat de minorităţi etnice.

În acest context, la întâlnirea transnaţională a Proiectului Erasmus+ „Student Talent Bank”, organizată în Olanda, la Leeuwarden, în perioada 11-12 aprilie 2019, echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a fost reprezentată de d-na inspector şcolar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, şi d-na inspector şcolar, prof. Gabriela Conea. Agenda evenimentului a inclus referiri la finalizarea traducerii modulelor de formare pentru profesori, identificarea conţinuturilor platformei online dedicate elevilor, The Bank Talent School, analiza evaluării programului de formare a profesorilor participanţi la sesiunea din martie 2019 organizată la Bruxelles de European School Network, strategii pentru organizarea unui evenimentul naţional de multiplicare, respectiv pentru diseminarea activităţilor, monitorizarea şi evaluarea proiectului.
 
 Activităţile asumate de către I.S.J. Iaşi au în vedere coordonarea regională, participarea la întâlniri transnaţionale, precum şi contribuţii la dezvoltarea rezultatelor intelectuale. Concret, au fost finalizate şase module de formare: „Antreprenoriat”, „Abilităţi antreprenoriale: pedagogii noi şi medii de învăţare”, „Inteligenţă emoţională şi leadership”, „Managementul diversităţii”, „Managementul talentelor şi coaching”, „Învăţare reciprocă”. De asemenea, şase profesori ieşeni au beneficiat de un program de studiu intensiv la Bruxelles, în luna martie 2019: Irina Elena Aporcăriţei - Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Mihaela-Adina Romanescu şi Maria Cristina Fulop - Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Cătălina Mihaela Rusu - Colegiul Naţional Iaşi, Cristina-Emanuela Vameşu - Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, Elena-Mirela Vasile - Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu” Iaşi.
 
Agenda viitoare include un eveniment de multiplicare (8 mai, Sala de conferinţe Hotel Ramada Iaşi), pilotarea modulelor de formare, precum şi acţiuni specifice de monitorizare şi evaluare  a activităţilor din portofoliul proiectului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Dan CONSTANTIN

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Din păcate, disputa acesta din jurul şefului Aeroportului nu are în centru faptul că Bulgariu nu a făcut nimic pentru dezvoltarea aerogării.

Filmuletul zilei

opinii

Contextualizări

Alexandru CĂLINESCU

Contextualizări

Cuvântul de ordine în ce priveşte recuperarea moştenirii culturale, chiar în perioada relativei „liberalizări” de la mijlocul anilor ’60, a fost „valorificare critică”, formulă care e un alt nume pentru „contextualizare”. În cazul operelor literare, prefaţa era cea mai la îndemână modalitate de a-i arăta cititorului cum trebuie interpretat „corect” textul.

Boss, nu vrei un elicopter?

Radu POPESCU

Boss, nu vrei un elicopter?

...sau măcar un deputat!

„Acţionarii” lui Pedro

Nicolae CREŢU

„Acţionarii” lui Pedro

Aşteptând într-o staţie de autobuz, îmi cade privirea pe un poster comercial care etalează o promoţie îmbietoare la uleiul „Floriol”. Pe care nu-l cumpăr niciodată: în ce mă priveşte, e concurat fără speranţă de „Unisol”-ul de „primă presă”, aşa că promoţia, fălească-se cu preţul ei redus, tot rece mă lasă. Dar nu despre ce cumpăr (şi ce nu), nici despre motivele şi criteriile „în materie de”, nici atât despre marketingul stradal (cel de pe canalele TV, cu calupurile lui sâcâitoare, e un adevărat test de anduranţă când câte un film chiar merită văzut până la capăt), vreau să vă… povestesc, veţi vedea de îndată. Ci despre cu totul altceva, deşi venind, ei da, dinspre imaginea de pe acel poster şi „rezonanţa” mărcii cu pricina în memoria mea.

pulspulspuls

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Ne tot înghiontesc de câteva zile cu întrebările mai mulţi cetitori ai rubricuţei, chestionându-ne asupra unui aspect pe care, ca să fim sinceri, l-am observat şi noi de ceva vreme încoace: de ce conţilierul municipal leberal Dovleac l-o tot fi gratulând, periind şi culegându-i scamele de pe sacou cu aşa osârdie, de vreo lună încoace, pe premarele Peni Hill? 

Caricatura zilei

Paparazzi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.