Iaca solidaritatea la care ne tot cheamă Mihăiţă!

joi, 02 aprilie 2020, 01:50
3 MIN
 Iaca solidaritatea la care ne tot cheamă Mihăiţă!

Până să vorbim mai pe îndelete aicea despre chichirezul politic al măririlor salariale ale derectorilor din subordine, pe care premarele Mihăiţă voia să ni le bage pe sub mână direct în buzunarul nostru, al contribuabililor ieşeni, haideţi să vă povestim mai degrabă una scurtă dar vioaie despre un alt fel de chemare la solidaritate generală al acestui edil. 

Bine, trecând peste marea chemare de săptămâna trecută, când ne-a cerut la toţi să ne facem datoria, dar pe mulţi dintre angajaţi cică i-ar fi trimis să stea acasă degeaba, pe leafă. În fine, aia e altă mâncare de peşte.

Cică imediat după ce a venit la "Infecţioase" camionul cu măşti de protecţie donat de băiatul simpatic de la Casa Share, atunci la vremea aia când de aşa ceva era criză maximă în toată ţara, spun unii martori oculari că a şi apărut pe acolo Mihăiţă şi le-a spus celor de acolo, imediat după ce marfa a fost descărcată, că jumătate din măşti sunt ale lui, pentru angajaţi.

N-a spus nimeni nimic, zice-se, deşi după umila noastră părere ar fi avut ce să zică, numai că, din ce auzim din partea ailaltă, cică acele măşti n-ar fi ajuns la angajaţii care chiar aveau nevoie de ele, Salubris, DSPM sau altele, ci la coconetul şi boiernaşii bugetari de la berouri, care ar fi luat acasă cu sacoşa, ca să dea şi la neamuri. Dar, în fine, haideţi să închidem subiectul solidarităţii pe care ne-o tot cere Mihăiţă peste tot, să reţinem ideea, şi să vorbim mai bine despre lefurile alea babane. Asta, însă, în episodul următor…

Se pregăteşte surpriza?

"Votez cu ambele mâini impozitarea pensiilor speciale cu 95%! S-ar economisi 200 milioane euro, bani pe care îi putem folosi pentru finanţarea sistemului public de sănătate."

A cui e declaraţia asta? A vreunui USR-ist, propunerea în Parlament venind de la un membru USR? Ei, nu chiar: aparţine deputatului independent de Iaşi, ex-PNL, Bodea. Aşa că, din câte am calculat noi ieri în zaţul de cafea, omul e deja cu un picior acolo.

Ce mutare urmează? Staţi prin zonă, că vă chemăm noi când confirmăm zvonul ăla buclucaş, aşa cum scrie la manual, şi din a treia sursă!

Divorţ liberal cu năbădăi

Retragerea de către prezident ieri a distincţiei dată tot de el Spitalului de Urgenţe din Suceava, alături de dosarul deschis acolo, chipurile pentru că testele limitate au fost folosite pe granguri politici şi pilele lor în loc să le facă pe cadre medicale, arată o treabă tare interesantă: marele sforar liberal al Moldovei, Fluturel, a fost lăsat din braţe, ca să se descurce cum poate.

Unii zic chiar că mai mulţi colegi liberali din zona capitalei i-o coceau demult, iar acum s-a ivit prilejul. Bun, treaba e însă că, dacă Fluturel scapă butoanele din mână, mulţi ieşeni vor avea de ce să-l plângă. Da, da, chiar şi foşti reftori, da…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii