Iată de ce e bine să nu ştergeţi arhiva conversaţiilor pe Whatsapp! O ieşeancă a câştigat neaşteptat un proces pe bani grei, fără a avea alte probe

vineri, 23 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Iată de ce e bine să nu ştergeţi arhiva conversaţiilor pe Whatsapp! O ieşeancă a câştigat neaşteptat un proces pe bani grei, fără a avea alte probe

Prietenii nu sunt și cei mai buni datornici. O femeie a trebuit să se adreseze instanței pentru a-și recupera banii împrumutați unei prietene în urmă cu trei ani ani. Norocul ei a fost că și-a luat toate măsurile de precauție.

 

În plângerea depusă la Judecătorie, Alina B.K. a arătat că fusese contactată în preajma Crăciunului 2019 de către Carmen T. cu rugămintea de a o împrumuta cu 5.000 de euro. Banii urmau să fie restituiți în decurs de trei luni. Femeia a fost de acord și a virat banii în contul unui văr al lui Carmen T. întrucât aceasta avea contul poprit. Pe 24 decembrie, la două zile după ce-i ceruse, Carmen T. avea banii. Două luni mai târziu, Carmen T. i-a mai cerut 500 de euro. Ca între prietene, Alina B.K. a ajutat-o și de această dată. Termenul stabilit chiar de Carmen T. pentru returnarea banilor a trecut însă, fără ca prietena sa să-i vadă înapoi. Sub diverse pretexte, Carmen T. amâna constant rambursarea împrumutului. A acceptat doar să semneze, în ianuarie acest an, o declarație prin care recunoștea primirea celor 5.500 de euro. În continuare însă, nici gând să-și plătească datoria. În cele din urmă, Alina B.K. a trecut peste prietenie și s-a adresat instanței, depunând ca probe declarația semnată de Carmen T. și copii după conversațiile purtate pe acest subiect pe WhatsApp.

În apărare Carmen T. nu a depus nicio întâmpinare în care să-și prezinte argumentele. De altfel, ea nu s-a prezentat nici la interogatoriul în fața judecătorilor. Acest fapt a fost reținut de magistrați ca un început de dovadă suplimentară, coroborat cu înscrisurile aflate la dosar. Declarația semnată a fost considerată drept contract între părți. „Potrivit înscrisului sub semnătură privată denumit «Declarație», instanța reține că pârâta a recunoscut existența celor două contracte de împrumut intervenit între părți, cuantumul sumelor împrumutate în cuantum total de 5.500 de euro, precum și termenul de restituire asumat de către pârâtă, respectiv 22.03.2020. Instanța reține că pârâta nu a dovedit restituirea celor două împrumuturi”, au precizat judecătorii. Aceștia au obligat-o pe Carmen T. să returneze banii, la cei 5.500 euro urmând să se adauge dobânda legală de la data introducerii cererii în instanță, 12 august.

Comentarii