anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Începe încă un recensământ: al circulaţiei pe drumurile din judeţ

GALERIE
drumuri
 • drumuri
- +

Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a lansat licitaţia pentru prestarea serviciilor privind înregistrarea circulaţiei rutiere din anul 2022, pe întreaga reţea de drumuri judeţene. S-au stabilit 64 posturi de recenzare, precizează anunţul de licitaţie – în staţiile curselor de transport public, în magazine sau în sediile unor primării.

Evaluarea ofertelor se va face după criteriul preţului cel mai scăzut, pornind de la valoarea estimată de 311 mii de lei (fără TVA). De altfel, în ultima şedinţă, Consiliul Judeţean Iaşi a alocat suma de 370 de mii lei către DJADP pentru această activitate.

Termenul de înscriere la licitaţie expiră pe 22 martie, iar numele câştigătorului urmează să fie anunţat în termen de două luni. Durata contractului este de opt luni.

Înregistrarea circulaţiei rutiere se efectuează periodic, o dată la 5 ani, şi are ca scop aflarea în timp cât din traficul pe drumurile judeţene este reprezentat de vehicule de marfă şi cât este reprezentat de persoane. Va fi înregistrat numărul tuturor vehiculelor, de la biciclete simple şi căruţe până la autoremochere şi automacarale cu mai mult de 4 axe. Pe baza rezultatelor obţinute se vor fundamenta şi proiecta investiţiile rutiere şi lucrările de întreţinere şi reparare a drumurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.