Judecaţi prin corespondenţă: părinţi acuzaţi de decesul copilului lor de 3 ani

sâmbătă, 24 aprilie 2021, 01:59
2 MIN
 Judecaţi prin corespondenţă: părinţi acuzaţi de decesul copilului lor de 3 ani

Nefiind racordaţi, aceştia au tras un cablu electric de la un vecin, pentru un eveniment în familie. Apoi, au uitat de acel cablu, micuţul murind cu firul în mână.

Un copil de nici trei ani a murit pentru că părinţii au vrut să se distreze. Trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, cei doi au scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. Tragedia a avut loc în urmă cu 8 ani, dar abia în 2019 dosarul penal a ajuns în instanţă.

În 2013, Ciprian Stan Nichiţel locuia în satul Slobozia din Voineşti, împreună cu soţia şi cei şase copii, patru fiind rezultaţi dintr-o căsătorie anterioară a femeii. Familia de 8 membri trăia într-o casă cu două camere, făcută din furci şi vălătuci şi acoperită cu azbociment. Din cauza situaţiei materiale precare, familia nu-şi permitea racordarea la reţeaua publică de energie electrică. Din acest motiv, la începutul lunii iulie, Ciprian Stan Nichitel s-a racordat la instalaţia electrică a unui vecin, prin folosirea unui cablu improvizat, suspendat pe mai mulţi pari de lemn, pentru a putea organiza un eveniment de familie.

A doua zi, bărbatul a plecat la muncă în zona Vatra Dornei, urmând ca soţia să strângă cablul respectiv. Au mai trecut trei zile, iar o furtună a rupt cablul suspendat. Femeia şi-a sunat soţul, care i-a cerut să meargă la vecini pentru a scoate cablul din priză. Vecinii nu erau acasă, aşa că femeia a renunţat, văzându-şi de activităţile casnice. În jurul prânzului, a auzit ţipetele copiilor care se jucau în curte. Ieşind să vadă ce s-a întâmplat, şi-a văzut cel mai mic copil, în vârstă de 2 ani şi 11 luni, căzut la pământ şi ţinând în mână cablul electric. A fugit imediat la vecini, care se întorseseră între timp, şi a scos cablul din priză.

Un vecin a sunat la 112, apoi a luat copilul cu maşina pentru a-l transporta la spital. Pe drum, s-a intersectat cu ambulanţa, dar medicii nu au mai putut decât să constate decesul copilului. Cei doi părinţi au fost judecaţi prin corespondenţă, ei fiind plecaţi la muncă în Marea Britanie. Prin declaraţii scrise trimise avocaţilor din oficiu, ei şi-au recunoscut vina, judecata desfăşurându-se în procedură simplificată. Acest fapt a făcut ca magistraţii Judecătoriei să aplice cea mai mică pedeapsă posibilă, respectiv 2 ani, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Cei doi soţi au declarat totuşi apel împotriva sentinţei, acesta urmând să fie judecat pe 10 iunie.

Comentarii